Ştefan Hruşcă, în concert folk, la Timişoara

Ștefan Hrușcă a revenit în ţară, în această primavară, pentru un concert la Timişoara, care include cele mai îndrăgite melodii folk din repertoriul său.

 

Cei cărora le este dor de Copacul îndrăgostit, de Vara promisă, de Fostele iubiri, dar şi de răscolitoarea Rugă pentru părinţii au ocazia să-l asculte live pe Ştefan Hruşcă, la Timişoara. Concertul, un spectacol-eveniment, îl anunţă organizatorii, va avea loc în 24 aprilie, de la ora 20, la Opera Naţională din Timişoara.

Drumul artistic al lui Ştefan Hruşcă a început în 1981, odată cu integrarea sa în cadrul Cenaclului Flacăra. Într-un interval de doar trei ani, cuprins între între 1981 şi 1984, Ştefan Hrușcă a străbătut țara în lung şi în lat şi a susținut în peste o mie de concerte, vocea sa caldă cucerind inimile românilor.

Ştefan Hruşcă a devenit, în scurt timp de la lansare, unul dintre cei mai iubiţi folkişti din România. Printre albumele sale de referinţă se numără Rugă pentru părinți (1984), Urare pentru îndrăgostiți (1986), Fostele iubiri (1995), Balade speciale (2007) şi, desigur, foarte îndrăgitele discuri de colinde şi cântece maramureşene.

Dacă în ultimii 25 de ani concertele de colinde ale lui Ştefan Hruşcă au dobândit statutul de tradiţie a sărbătorilor de iarnă româneşti, concertele de folk sunt adevărate evenimente marcante ale peisajului cultural, prin prisma rarităţii şi caracterului individual”, spun organizatorii concertului de la Timişoara.

Despre întâlnirea cu publicul din Banat Ştefan Hruşcă spune că îl copleşeşte, ca de fiecare dată, emoţia revederii. „Vă aştept în miez de primăvară, să ne încălzim cu cântece foarte dragi sufletului meu”, le transmite Ştefan Hruşcă timişorenilor.

Biletele au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 60 şi 80 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei.

Print Friendly, PDF & Email