Stația de tratare Bega, transformată în galerie de artă

Graffiti alina-bohoru-fisart-st-begaStația de tratare Bega s-a pregătit pentru a fi gazda unui tur artistic organizat pentru participanţii la Turul podurilor pe bicicletă.

 

Stația de tratare Bega, din Timişoara, își va deschide porțile duminică, 21 august, exclusiv pentru participanții la competiţia Turul podurilor pe bicicletă, organizată în cadrul programului Timișoara Capitala Tineretului din România, de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, în parteneriat cu asociaţiile Verde pentru Biciclete și Sinaptica.

Bicicliștii înscrişi în competiţie vor lua startul duminică, la ora 11, de pe Platforma Timco, și vor trece linia de finiș la Stația de tratare Bega, de pe str. Rudolf Walter nr. 1. „Aceștia sunt așteptați, la sosire, cu apă rece și cu un tur artistic, în care vor vedea ineditele lucrări de artă realizate de către artiști internaționali pe câteva dintre clădirile staţiei, în cadrul festivalului Fisart 2016”, anunţă reprezentanţii Aquatim. Aceştia anunţă că lucrările murale și instalațiile realizate au transformat deja clădirile vechi și zonele nefuncționale ale stației într-o adevărată galerie de artă. Parteneriatul dintre Aquatim şi Fisart este o premieră pentru companiile de apă din România.

Staţia de tratare Bega asigură două treimi din necesarul de apă al oraşului şi funcţionează cu tehnologii moderne. Apa tratată în această uzină provine din râul Bega. Peste 80% din procesele din cadrul stației de tratare sunt controlate automat, pe calculator. Apa furnizată la robinetele timișorenilor este sigură, fiind monitorizată continuu. În fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, înainte de pomparea în reţea, iar săptămânal, se prelevează și setestează apa din câteva puncte cheie ale rețelei publice.

Print Friendly, PDF & Email