Start oficial al lucrărilor de amenajare a skatepark-ului din zona Parcului Central

Vechiul Skatepak TimisoaraTrei luni ar mai putea dura până la inaugurarea noului skatepark din Parcul Central. Primarul Timişoarei a predat, marţi, amplasamentul şi a solicitat reprezentanţilor companiei câştigătoare să se mobilizeze, astfel încât, în intervalul prevăzut, să poată preda parcul, care ar urma să dispună de dotările care să îl facă omologabil pentru competiţii internaţionale.

 

Skatepark la standarde internaţionale, potrivit intenţiilor Municipalităţii

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dat, marţi, startul lucrărilor de amenajare a skatepark-ului prevăzut a fi realizat în zona Parcului Central, în trei luni, începând cu 28 aprilie. Potrivit declaraţiilor edilului, proiectul urmează să se realizeze cu fonduri de la bugetul local, iar pista va fi omologată pentru competiţii internaţionale.

Primarul le-a solicitat reprezentanţilor companiei care va face lucrarea, Kasdum GF SRL, să se mobilizeze în mod corespunzător volumului de lucrări care urmează să fie efectuate, astfel încât, la capătul celor trei luni prevăzute în contractul de execuţie, să poată finaliza lucrarea. „Contez pe seriozitatea dumneavoastră şi pe mobilizarea de care nu mă îndoiesc că sunteţi capabili”, li s-a adresat Nicolae Robu reprezentanţilor companiei Kasdum. Şi a precizat că se angajează în nume personal că plăţile care trebuie făcute pentru serviciile realizate vor fi efectuate cu promptitudine, adăugând că există fonduri disponibile pentru toate proiectele angajate de Primăria Timişoara.

Suprafaţa totală pe care vor fi efectuate lucrările de amenajare este de 1.500 de metri pătraţi, iar valoarea totală a proiectului este de 1,7 milioane de lei, bani proveniţi de la bugetul local.

Referindu-se la actuala platformă de beton existentă în parc, edilul a precizat că aceasta nu mai corespunde exigenţelor, dând asigurări că parcul va permite omologarea pentru competiţii internaţionale. „Am ţinut ca ceea ce facem să fie serios şi la un nivel la care să le fie permis tinerilor să se pregătească şi să participe la competiţii internaţionale şi, de ce nu, să şi găzduim astfel de competiţii”, a adăugat primarul.

O colaborare plasată sub auspicii nu tocmai favorabile

Licitaţia în vederea realizării lucrărilor de execuţie, finalizată la începutul acestei luni, a fost câştigată de către compania Kasdum-GF SRL, care realizează şi lucrările de reabilitare de la Liceul „Nikolaus Lenau”, dar şi lucrările de reconstrucţie ecologică a Bălţii Lămâiţa.

Referindu-se la aşteptările pe care le are cu privire la colaborarea, în cadrul acestui nou proiect, cu reprezentanţii Kasdum-GF SRL, în contextul în care, recent, aceştia au anunţat public sistarea lucrărilor de la Liceul „Nikolaus Lenau”, invocând erori grave de proiectare şi acuzând incompetenţa unor funcţionari din Primărie, edilul a declarat: „Nu pot decât să sper că voi vedea ceea ce am văzut bun la «Lenau» şi am apreciat public acest lucru: o mobilizare excepţională, forţă de muncă numeroasă şi progres rapid. Sper să nu văd şi partea negativă pe care am văzut-o, cu manifestări, consider eu, prea nervoase”.

Un proiect cu un istoric controversat

Studiul de fezabilitate şi proiectul pentru realizarea skatepark-ului din Parcul Central a fost aprobat de către Consiliul Local al Primăriei Timişoara la începutul lunii august 2014.

Potrivit estimărilor iniţiale ale Urbanito City Concept SRL Bucureşti, care a realizat studiul de fezabilitate şi a întocmit devizul lucrărilor, valoarea totală a lucrărilor de execuţie a pistei de skateboard s-ar ridica la aproximativ 2,3 milioane de lei + TVA.

Colaborarea Municipalităţii cu reprezentanţii Urbanito City Concept SRL nu a fost, însă, lipsită de dificultăţi. La începutul lunii mai 2014, edilul semnala public faptul că, după ce realizaseră trei variante de proiect tehnic, reprezentanţii Urbanito City Concept SRL au refuzat să predea Municipalităţii varianta cea mai ieftină – cea pentru care Primăria a anunţat că optează – a cărei valoare totală estimată era de un milion de lei. În ceea ce priveşte motivele invocate de această firmă, edilul a precizat că îi erau necunoscute, putând fi doar presupuse. Şi a mai informat şi că au existat dificultăţi de comunicare cu reprezentanţii companiei bucureştene, aceştia refuzând să relaţioneze cu reprezentanţii Primăriei, în încercarea de a constrânge Municipalitatea să accepte o variantă de amenajare ale cărei costuri se ridicau, însă, la nu mai puţin de un milion de euro. Nicolae Robu a catalogat atunci situaţia creată drept „o neobrăzare” şi a ameninţat că Municipalitatea va solicita rezilierea contractului şi va evalua posibilitatea de a solicita daune companiei Urbanito City Concept.

Print Friendly, PDF & Email