Start la admiterea de toamnă la Universitatea de Vest din Timişoara

Aproximativ 180 de locuri la buget și 2300 în regim cu taxă sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara.

 

Luni, 4 septembrie, se dă startul admiterii de toamnă la Universitatea de Vest din Timişoara. UVT anunţă că îi așteaptă pe candidați cu locuri bugetate, șapte tipuri de burse și cazare pe timpul admiterii.

Oferta pentru absolvenții de liceu constă în 76 de specializări de licență, în 11 facultăți: Arte și Design, Chimie, Biologie şi Geografie, Drept, Economie și de Administrare a Afacerilor, Educație Fizică și Sport, Fizică, Litere, Istorie și Teologie, Matematică și Informatică, Muzică și Teatru, Sociologie și Psihologie şi Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Oferta UVT este completată cu pachete de sprijin financiar, pe diferite categorii, instituția oferind șapte tipuri de burse, cu sume care ajung și la 1.100 de lei, plus alte forme de sprijin material. Oficialii UVT transmit că se pune accentul și pe asigurarea condițiilor optime în cazarea studenților, instituția asigurând 3.000 de locuri de cazare, în zece cămine modernizate.

„Suntem atenți atât în ceea ce privește oferta educațională, cât și cea socială. Astfel, ne asigurăm că studenții au o experiență educațională optimă. Avem disponibile șapte tipuri de burse, dar și alte forme de sprijin material. De asemenea, am investit constant în ultimii ani în modernizarea căminelor noastre. Oferta UVT pentru viitorii studenți este completă, plecând de la furnizarea de competențe de înalt nivel, la o infrastructură educațională și socială superioară”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Absolvenții de liceu care se vor înscrie la UVT vor putea solicita alocarea unui loc de cazare gratuit, pentru o perioadă de trei zile. Instituția oferă această facilitate pe perioada admiterii la ciclul licență. În acest sens, cei interesați vor depune o cerere în momentul înscrierii.

Sesiunea de admitere de toamnă are loc în perioada 4 – 17 septembrie.

UVT transmite că în prima sesiune de admitere a înregistrat o creștere semnificativă a înmatriculărilor, cu 17% mai multe decât în vara anului trecut. Conducerea Universității anticipează încă 500 de înmatriculări în sesiunea de toamnă, ceea ce ar reprezenta peste 4000 de „boboci” în noul an universitar.

Detalii despre oferta educațională și procedura de admitere pot fi găsite la adresa https://www.uvt.ro/ro/admitere/2017/. Întrebările pot fi trimise și pe acest grup de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email