Stand pentru ajutorarea animalelor fără stăpân, amenajat în Parcul Crăciunului

Carmen Borka Stănescu și Alex, unul dintre cățeii care așteaptă să fie adoptați, la Asociația Angels4 Animals Rescue

Asociația Angels 4 Animals Rescue participă la Parcul Crăciunului, primul mare festival de iarnă organizat la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Banii adunați vor contribui la înființarea unui adăpost pentru animalele străzii, un proiect care începe să se contureze deja, la Birda.

 

Standul Asociației Angels 4 Animals Rescue va fi deschis în Parcul Crăciunului, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 17 – 21. AIci cei interesați pot afla informații utile despre importanța sterilizării animalelor de companie, a vaccinării și a modului corespunzător de îngrijire a acestora, dar și despre câinii disponibili pentru adopție la acest moment. Totodată, membrii Asociației Angels 4 Animals Rescue oferă spre vânzare accesorii și obiecte utile animalelor de companie. Fiecare achiziție de minimum 50 de lei va fi recompensată cu un bilet la Tombola Pet Friendly, cu premii constând în abonamente de yoga, intrări gratuite la un loc de joacă, bilete la teatru, diverse tratamente pentru animăluțe, consultații la veterinar și multe alte surprize. Extragerea va avea loc în data de 19 decembrie.

Toți banii strânși în urma participării noastre la târg vor însemna pași făcuți pentru împlinirea visului Asociației Angels4 Animals Rescue de a înființa un adăpost pentru animalele străzii, un proiect care începe să se contureze frumos. Am semnat recent cu Primăria Birda un contract de concesiune pe 15 ani a unui teren de 2.33 ha lângă sat. Proiectul presupune construirea de țarcuri interne și externe, o clinică veterinară, dresaj canin, dar și un program dedicat copiilor privind socializarea cu câini, pisici și alte animale salvate de pe străzi de către membrii și voluntarii asociației”, declară Carmen Borka-Stănescu, președintele Asociației Angels4 Animals Rescue Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al Asociației Angels4 Animals Rescue, Diana Mihai, spune că, și dacă, pe hârtie, asociația pare una relativ tânără, activitatea ei a fost și este susținută permanent de munca membrilor fondatori, Carmen Borka-Stănescu, Carmen Beleuță și Aurel Beleuță, și a voluntarilor, de prin anul 2008, când lupta pentru salvarea și protecția animalelor din zonă era abia la începuturi.

O experiență care cumulează mii de câini și pisici adunate de pe străzi și date în adopție mai ales în străinătate. Astăzi, după ani de campanii și eforturi mari în acest areal, ne dorim o responsabilizare mai accentuată a cetățenilor în ceea ce privește abandonul animalelor, o problemă care începe să se acutizeze din nou, dovadă fiind numărul tot mai mare de căței descoperiți pe câmpurile din jurul Timișoarei. Așadar, orice ajutor, orice donație este binevenită! Avem nevoie de un adăpost adecvat pentru maidanezi, de o clinică veterinară pentru cazurile urgente și pentru a putea veni mai ușor în ajutorul oamenilor care nu își permit, dar doresc să își sterilizeze gratuit câinii și pisicile din curți. Și, mai ales, ne dorim un cadru special în care să ne învățăm copiii să iubească animalele și să le oferim posibilitatea de a interacționa cu ele în siguranță, dacă acasă nu pot avea prieteni necuvântători, din diverse motive”, mai spune Diana Mihai.

Parcul Crăciunului, un proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș, are loc în perioada 4 – 23 decembrie, de marți până duminică. Intrarea este liberă și se face doar în baza certificatului verde, conform legislației în vigoare.

Asociația Angels 4 Animals Rescue a fost înființată în anul 2015 și este dedicată proiectelor privind prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor prin programul de sterilizări gratuite, susținut financiar de asociațiile partenere din Danemarca și Qato Fundation.

 

Print Friendly, PDF & Email