Stadionul „Dan Păltinișanu” își oprește activitatea

Foto: CJ Timis

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara se închide pentru competiții sportive sau evenimente cu public, deoarece locația nu mai întrunește standardele de calitate, a anunța, în seara aceasta. Consiliul Județean Timiș.

 

Decizia a fost luată după ce Poli Timișoara a pierdut primul meci din retur la „masa verde”, din cauza faptului că nocturna de pe stadion a cedat.

„Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânați de cele mai bune intenții, cu gândul că nu putem lăsa Timișoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, și din partea suporterilor, și din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condițiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greșit și ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timișoara. Am fost acolo, pe stadion, și am trăit aceeași furie și supărare ca suporterii”, declară Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș și coordonator al Direcției de Prestări Servicii, instituție care gestionează Stadionul „Dan Păltinișanu”. Acesta consideră că CJ Timiș, Primăria Timișoara și suporterii ar trebui să găsim soluții împreună.

Alexandru Proteasa mai spune că CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până la finalizarea noii investiții: „Ce a ținut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentația, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion și suntem pregătiți să acționăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi.”

Înainte de a trecere stadionul în stadiul de conservare, Direcția de Prestări Servicii a încercat funcționalizarea acestuia prin intermediul unor lucrări de reparații și de mentenanță, dar aducerea acestuia la o stare rezonabilă ar presupune investiții majore care nu se justifică, având în vedere demolarea care urmează în scurt timp, transmit oificialii CJ Timiș.

Dacă ne referim la partea electrică, adică motivul închiderii stadionului, Consiliul Județean Timiș a aprobat bani pentru mentenanță și am fost asigurați de firma care are contract că putem găzdui în siguranță meciul Poli Timișoara – Petrolul Ploiești. Înțelegem că instalația electrică este foarte veche, însă suntem în proces de verificare a modului în care firma și-a făcut treaba, inclusiv pe lunile și anii dinainte, vom primi un raport detaliat. Facem, de asemenea, o analiză și în interiorul Direcției de Prestări Servicii deoarece există un responsabil de bună funcționare a stadionului – lucru care implică și monitorizarea activităților de mentenanță din incinta acestuia. Lucrurile nu vor rămâne așa, iar persoana sau persoanele care au greșit vor suporta consecințele”, a mai spus vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

CJ Timiș transmite că a inițiat deja discuții și întâlniri atât cu reprezentanții jucătorilor de fotbal, cât și cu cei ai suporterilor, în vederea sprijinirii activității fotbalistice pe perioada în care stadionul va fi închis.

 

Print Friendly, PDF & Email