Spitalul “Victor Babeş” din Timișoara, pregătit de reorganizare dacă va crește numărul de pacienți Covid

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara este pregătit să se reorganizeze odată cu creșterea numărului de cazuri de Covid-19, anunţă medical Virgil Musta, citat de Radio Timişoara.

 

Medicu Virgil Musta spune că secția pentru pacienți Covid a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara este aproape plină şi că la acest spital vor fi internate doar cazurile grave, în vreme ce pacienții cu simptome ușoare sau asimptomatici vor fi internați la spitalele suport.

Pentru că sunt destul de multe forme și destul de grave, noi avem obligația să reținem formele grave, iar formele ușoare le vom trimite în spitalele suport. Pe moment, spitalul suport este Spitalul CFR. Noi ne vom reorganiza pentru că secția pe care am deschis-o non-Covid este o secție destul de mare, ea va trece Covid și va fi o secție mai mică, în altă parte, în alt compartiment al spitalului, non-Covid, astfel încât vom merge cu majoritatea locurilor Covid și un număr mai mic pentru non-Covid”, spune Virgil Musta.

Acesta menţionează că reorganizarea Spitalului “Victor Babeș” se va face în zilele urmatoare, în funcție de evoluția numărului de cazuri grave.

Print Friendly, PDF & Email