Spitalul Municipal Timişoara, modernizat pentru a creşte siguranţa pacienţilor

Primăria Timişoara va depune zilele acestea un proiect prin care solicită finanţare nerambursabilă, de peste 10 milioane de lei, pentru modernizarea Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Proiectul vizează creșterea siguranței pacienților.

 

Consiliul Local Timişoara a votat proiectul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice – modernizarea și extinderea infrastructurii de energie electrică și a instalației de detectare, semnalizare și alarmare în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara – Clinicile Noi”. Ca urmare, va fi încheiat un Acord de parteneriat între Primăria Timişoara, în calitate de lider de proiect, și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în calitate de partener de proiect.

Proiectul va fi depus pentru a obține finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, anunţă Municipalitatea.

Proiectul vizează pe de o parte creșterea numărului de compartimente care beneficiază de echipamente noi, prin achiziția și montajul sistemelor de detectare, semnalizare și alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației admisă de oxigen în atmosferă, instalații de fluide medicale, inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuție si montaj, iar pe de alta, creșterea numărului de compartimente care beneficiază de echipamente noi, prin achiziția și montajul instalațiilor electrice de curenți tari, inclusiv realizarea schemei/proiectului de execuție și montaj.

Valoarea totală a proiectului este de peste 10,5 milioane de lei inclusiv TVA. Contribuția proprie în proiect a Primăriei Timișoara și a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara este în cuantum de zero lei, finanțarea nerambursabilă fiind în proporție de 100%.

 

Print Friendly, PDF & Email