Spitalul Municipal și Spitalul de Copii, modernizate cu fonduri europene

Sursă foto: Salvaţi Copiii

Primăria Municipiului Timișoara împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” au reușit să atragă peste 140 de milioane de lei din fonduri europene PNRR pentru modernizarea condițiilor medicale din cele două spitale.

 

Aproximativ 30 de milioane de lei vor contribui la modernizarea secțiilor de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru nou-născuți, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara și Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, aflate în subordinea Municipalităţii.

Spitalul Municipal va beneficia de o finanțare de peste 19 milioane de lei, prin PNRR, pentru extinderea secției de Neonatologie și pentru îmbunătățirea programului de screening. Valoarea totală a proiectului este de peste 23 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a aprobat integral suma solicitată prin proiect, iar diferența va fi acoperită din bugetul spitalului.

Valoarea totală a proiectului depus de Spitalul pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara, care vizează creșterea capacității și dotarea infrastructurii spitalicești dedicate îngrijirii pacienților nou-născuți cu probleme critice, este de peste 12 milioane de lei. Prin PNRR, ministerul a aprobat o alocare financiară de peste 10 milioane de lei, iar diferența va fi asigurată din bugetul spitalului.

Proiectele, anunţă Primăria, vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicate pacienților critici nou-născuți, asigurarea echipamentelor aferente, dotarea paturilor existente cu aparatura medicală adecvată precum și îmbunătățirea programului de screening (retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord) prin dotarea cu aparatură medicală relevantă, amenajarea și dotarea unui centru regional de training pentru formarea continuă a cadrelor medicale în domeniul tratamentului nou-născuților.

Tot prin PNRR, cele două spitale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara au primit o finanțare de 68 de milioane de lei (fiecare câte 34 de milioane) pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale (infecțiile contactate în timpul spitalizării).

Alte proiecte depuse prin PNRR, mai spun reprezentanţii Primăriei, au adus Spitalului  Municipal peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, în vederea creșterii eficienței energetice și utilizării energiei din surse regenerabile a complexului de clădiri Clinicile Noi. Tot la Clinicile Noi, printr-un proiect de peste 10 milioane de lei, se modernizează și se extinde infrastructura de energie electrică și instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu. De asemenea, 22 de ambulatorii se modernizează prin proiectul depus de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal, proiect care a primit o finanțare de peste 15 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email