Spitalul militar de campanie, instalat de Ministerul Apărării la Timișoara, aproape gata

Foto: MApN

Spitalul militar de campanie, care se amenajează pe Stadionul CFR, din Timişoara, este aproape finalizat.

 

Spitalul militar de campanie, numit Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament, va fi funcţional până la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, aflat, vineri, 24 aprilie, la Timișoara, unde a inspectat și șantierul șeselei de centură Timișoara Sud.

Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare. În trei zile, 130 de militari au ridicat un spital. Probabil mâine-poimâine va fi funcțional cu 54 de locuri, suntem în război și în război nu ne gândim cum facem antrenamente peste două luni, ne gândim cum salvăm vieți”, a declarat, potrivit Radio Timișoara, Lucian Bode.

Spitalul de campanile, ridicat de Ministerul Apărării Naționale, are unităţi de triaj, zone pentru radiologie, sterilizare, laborator şi decontaminare. Sistemul Modular de Intervenţie şi Tratament este realizat de Minsterul de Interne, în parteneriat cu ministerul Transporturilor.

Tot la Timişoara va fi instalat şi un modul de carantinare şi izolare cu o capacitate de 120 de locuri. Unitatea va fi destinată cazurilor uşoare şi medii de Covid19 din Timiş şi judeţe din vestul ţării.

Print Friendly, PDF & Email