Un etaj al Spitalului Județean din Timișoara, pregătit pentru eventualii pacienți cu Covid-19

Un întreg etaj de la Spitalul Județean din Timișoara a fost eliberat și amenajat pentru a primi eventuali pacienți infectați cu noul Coronavirus, Covid-19. Este vorba de primul etaj al Clinicii de Ortopedie, anunță managerul Raul Pătrașcu, citat de Radio Timișoara.

 

Managerul Spitalului Clinic Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, spune că cele două Secții de Ortopedie au fost unite, astfel că etajul întâi va fi dedicat exclusiv potențialilor pacienți infectași cu Covid-19. În total sunt disponibile peste 50 de paturi, număr care le include pe cele pentru ATI, dar, pentru că în ultima săptămână nu au mai fost făcute internări decât în cazuri grave, numărul total de paturi libere în Județean este de 505, aproape jumătate din capacitatea spitalului, care au acces la sursă de oxigen.

„Am dispus eliberarea etajului 1 de la Ortopedie și avem o structură provizorie roșie, o denumim noi, pentru eventualii pacienți cu Covid-19, iar personalul să poată trece printr-un filtru cu tot echipamentul de protecție și la ieșire să aibă duș de decontaminare, pentru a asigura maximum de protecție pentru personalul sanitar și pentru pacienții non-Covid 19. Avem mai multe paturi de ATI și aproximativ 55 de paturi simple. Noi am eliberat și mai multe paturi de pe secții, la nevoie vom elibera mai multe secții pentru că am redus activitatea la 50% și ar fi disponibile acum în întreg spitalul 505 paturi cu acces la sursă de oxigen pentru ventilatoare în caz că, Doamne ferește!, într-un scenariu apocaliptic, va fi nevoie”, spune Raul Pătrașcu, citat de Radio Timișoara.

Raul Pătrașcu precizează că, fiind unitate regională, trebuie să asigure tratamentul bolnavilor fără Covid-19: „La noi pot veni eventual cazurile complexe și noi suntem, alături de Spitalul Militar, ultima linie pentru că Județeanul este spital regional ce trebuie să asigure în continuare patologiile complexe non-Covid 19, de la patologii chirurgicale, peritonite, politraumatologie, la patologii de neurochirugie, pentru că suntem singura secție de neurochirurgie din vestul țării.”

Raul Pătrașcu afirmă că, în acest moment, la Spitalul Județean din Timișoara nu sunt probleme cu echipamentele de protecție și nici în privința personalului. Aici lucrează aproximativ de 4.300 de angajați, dintre care 30 la sută sunt medici. În plus, a fost întocmită o listă cu medici care au finalizat anul trecut rezidențiatul și nu sunt în sistem, la care se va apela, în caz de nevoie.

Print Friendly, PDF & Email