Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara a reluat transplantul de organe

După patru ani în care transplantul de organe a fost întrerupt la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, azi se realizează o nouă prelevare. Pacientul de la care sunt prelevaţi rinichii și ficatul este un tânăr de 37 de ani aflat în moarte cerebrală, care a fost internat în stare gravă, în urmă cu două săptămâni.

 

De la internare (în 16 iulie – n.r.) medicii au fost rezervați în privința prognosticului. A fost admis pentru  internare cu diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat, în 14 iulie. Starea sa de sănătate s-a agravat și ieri (joi, 28 iulie – n.r.) a intrat în moarte cerebrală.  Întreaga sa familie a consimțit ca organele sănătoase, ficat și rinichi, să fie donate celor care au nevoie”, declară dr. Georgiana Bobouțanu, coordonator transplant.

Prelevarea de organe se face azi la Spitalul Judeţean, de către o echipă coordonată de medicul Andreea Rață. Echipa de transplant este formată din şapte medici, unii de la Spitalul Judeţean din Timişoara, alţii veniți în această dimineață de la București și Cluj. Tot azi, ficatul și rinichii donați vor fi transportaţi cu avionul spre doi pacienţi din București și Cluj.

După patru ani, astăzi se reia efectiv activitatea de transplant de organe în Spitalul Judeţean din Timişoara. Decizia familiei este salutară. Este un gest profund uman prin care este redată viața altor oameni”, declară managerul Spitalului Judeţean, medicul Sorin Barac.

 

Print Friendly, PDF & Email