Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara ar putea fi eliberat complet, pentru pacienţii cu noul Coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara, ar putea fi eliberat complet, pentru a putea creşte la maximum capacitatea de primire a cazurilor de coronavirus, iar persoanele internate, care au alte patologii, vor fi transferate în spaţii din alte unităţi medicale, a declarat duminică, potrivit Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului.

 

În momentul de faţă avem internate 32 de cazuri confirmate de coronavirus şi doi suspecţi care sunt internaţi într-o zonă tampon, la chirurgia toracică. Printre acestea sunt şi cazuri venite din alte judeţe. Noi am eliberat deja etajul II al spitalului pentru cei cu coronavirus, iar luni voi face propunerea ca şi etajul I să fie eliberat, pentru a mări capacitatea cu încă 14 locuri. După intrarea în vigoare a stării de urgenţă, întregul spital va putea fi eliberat şi destinat doar cazurilor de coronavirus”, a declarat, la finalul săptămânii trecute, dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, din Timişoara.

Potrivit acestuia, vor fi făcute şi alte propuneri pentru un bun management al situaţiei, printre care suspendarea raportului de gardă cu toată echipa medicală în salon, dar cu păstrarea comunicării permanente între medici. Pentru protejarea medicilor de o eventuală contaminare în bloc a acestora cu Covid-19, el va propune să existe patru echipe care să nu intre simultan în toate saloanele, astfel încât în cazul unei eventuale contaminări, să fie scoasă din circuit doar una dintre ele şi nu toţi medicii.

Dr. Virgil Musta mai spune că unii pacienţi internaţi cu alte patologii, care pot continua tratamentul la domiciliu, vor fi externaţi: „Am internaţi doi copii cu rujeolă, care acum sunt bine şi probabil că îi voi externa mâine (luni- n.r.), cu indicaţia de a continua să ia siropul acasă. De asemenea, Spitalul CFR din Timişoara ştiu că are un corp de clădire aparte, unde ar putea fi transferaţi pacienţi de la noi care nu au coronavirus. Inclusiv Spitalul Judeţean va putea prelua astfel de cazuri, pentru ca la noi să rămână doar cei cu COVID-19.”

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, duminică, 380 de cazuri de autoizolare (în scădere faţă de raportarea precedentă) şi 87 de cazuri de carantină. Până acum, s-au vindecat nouă persoane de coronavirus internate la Spitalul „Victor Babeş”, din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email