Spitalul CFR Timișoara oferă antivirale gratuite pentru pacienți cu Sars-CoV 2

Centrul de Evaluare Covid din cadrul Spitalului CFR Timișoara distribuie gratuit antivirale pacienților infectați cu Sars-CoV 2, cu forme ușoare sau medii de boală.

 

Spitalul Clinic CF Timișoara continuă să mențină funcțional Centrul de Evaluare Covid-19. În cadrul acestuia sunt investigate medical persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu Sars-Cov 2 și care nu au un test pozitiv covid, dar și pacienții care au deja un rezultat pozitiv al unui test făcut într-o unitate sanitară și doresc o evaluare a stării de sănătate. Pacienții, asigurați sau nu, se pot prezenta pentru investigații fără bilet de trimitere. Evaluarea se face în primele cinci zile de la un rezultat pozitiv. Rezultatul analizelor este comunicat pacientului în cursul aceleiași zile.

„Fiecare pacient este evaluat clinic. I se măsoară tensiunea arterială, saturaţia de oxigen din sânge, i se face o electrocardiogramă și i se recoltează analize de laborator, cele uzuale. Vorbim de hemoleucograma completă, dar și de măsurarea glicemiei, a proteinei C reactivă, a creatininei, a ureei serice, a transaminazelor hepatice. Asemenea investigații se fac printr-o spitalizare de zi. În urma evaluărilor, putem stabili dacă pacientul necesită internare sau poate fi tratat la domiciliu”, spune dr. Ioana Coteț, coordonatoarea Centrului de Evaluare Covid-19 Spitalul Clinic CF Timișoara.

În cadrul aceluiaşi Centru, pacienților li se pot administra medicamente injectabile sau le sunt distribuite gratuit medicamente cu acțiune antivirală.

Ultimele zile au adus un număr destul de ridicat de bolnavi infectați cu Sars-Cov 2. Șase dintre pacienți au avut nevoie de spitalizare și acum sunt  internați în Zona Roșie a spitalului. Sperăm că acest, hai îi spunem, mini val de covid să se reducă în perioada următoare și să putem vorbi doar despre forme ușoare, care nu necesită internare. Însă, în funcție de starea de sănătate a pacientului, se poate recomanda și efectuarea unor investigații imagistice. Și pentru asta vrem să suplimentăm «pachetele» din spitalizarea de zi ce pot fi decontate; și vorbim de radiografii de torace și chiar de examene de computer tomograf. Cel mai important lucru însă, este că reușim să le dăm celor care au nevoie, gratuit, antiviralele necesare pentru a lupta împotriva covid, antivirale ce pot fi administrate la domiciliu”, spune conf. dr. Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.

Evaluarea pacienților se face în urma unei programări, la numărul de telefon 0751-831.025, sau prin trimiterea unui mail pe adresa: centru-evaluare@spitalcftm.ro. Programul de funcționare al Centrului este de luni până vineri, intervalul orar 8-15.

 

Print Friendly, PDF & Email