Spitalele Covid, redeschise şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că spitalele din Timişoara care, în perioada pandemiei Sars-CoV-2, au tratat doar pacienţi infectaţi cu Covid şi în care a fost restricţionat accesul pacienţilor cu alte afecţiuni îşi vor relua activitatea de azi.

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, decizia a fost luată de directorii spitalelor Covid, cuprinse în aşa-numitul Plan alb, împreună cu directorul DSP Timiş şi cu oficiali ai Prefecturii.

DSP Timiş mai transmite că spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor Covid vor asigura, cu aviz sanitar, asistenţa medicală şi pentru pacienţii non-Covid, dacă au circuite complet separate. Astfel, fiecare spital va prezenta un plan de măsuri care să cuprindă şi reorganizarea circuitelor.

De azi va fi redeschisă, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Urmează reorganizarea Maternităţii „Bega”, declarată maternitate Covid, şi Secţia de Dermatologie a Spitalului Municipal Timişoara, care fusese rezervată suspecţilor de coronavirus.

Măsurile au fost luate dat fiind faptul că, din 20 mai, în Timiş au fost depistate doar 13 cazuri de Covid.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro