Spitalele Covid din Timiş au depus planurile de măsuri pentru reluarea activităţii în regim normal

Foto: Constantin Duma

Managerii spitalelor Covid din Timiş, care au întocmit aşa-numitul Plan Alb, s-au întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş şi cu prefectul Liliana Oneţ.

 

Toate spitalele care au tratat pacienţi Covid, mai puțin Spitalul Clinic Municipal Timişoara, au depus Planurile de măsuri pentru reluarea activităţii, planuri care au fost avizate de DSP Timiş. Spitalul Municipal a anunţat că va depune azi acest document. Spitalul CFR mai are nevoie și de avizul Ministerului Transporturilor pentru a putea fi redeschis și pentru pacienți non-Covid. La fel, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara are documentația depusă la ministerul de resort pentru avizarea organigramei și a structurii de paturi pentru Secția Externă de Infecțioase de pe Stadionul CFR.

De asemenea s-a discutat despre capacitatea de testare și modalitatea în care se face triajul la internarea în spitale, context în care prefectul Liliana Oneț a solicitat managerilor spitalelor să fie îmbunătățită comunicarea cu pacienții. „Trebuie să începem să revenim la normal, să preluăm urgențele și să internăm pacienții non- Covid”, declară Liliana Oneţ. Aceasta a cerut conducerii DSP Timiş să organizeze întâlniri periodice cu managerii spitalelor pentru a se rezolva problemele care pot apărea la reluarea activității unităților spitalicești și pentru pacienții non-Covid.

În cursul săptămânii trecute, prefectul deTimiş a invitat conducerea DSP Timiş și managerii spitalelor la o întâlnire de lucru în cadrul căreia a dispus ca în termen de zece zile să se reia activitatea tuturor spitalelor și pentru cazurile clinice non-Covid, după realizarea unor circuite complet separate pentru bolnavii de coronavius și/respectiv pentru cei non-Covid. În acest sens, fiecare unitate sanitară trebuia să întocmească un Plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor, plan supus avizării DSP Timiș.

Print Friendly, PDF & Email