Spectacolul “Vocea umană”, cu Oana Pellea, pe scena teatrului londonez The Cockpit

Spectacolul “Vocea umană”, regizat de Sanda Manu, în interpretarea actriţei Oanei Pellea, va fi prezentat, pe 8 decembrie, pe scena teatrului londonez The Cockpit, anunţă Mediafax.

 

Oana PelleaUn singur personaj pe scenă şi un telefon care sună. O femeie care răs­punde şi care e îndrăgostită. Nimic nu se aude dincolo de vocea ei. În jurul so­norităţii propriului corp, ea constru­ieşte o lume. Totul pleacă de la această femeie desculţă, într-o cameră însin­gurată, care aşteaptă un telefon de la un bărbat de care s-a despărţit. Aşteap­tă ultimul lui apel, iar în gestul simplu prin care ridică receptorul năvălesc toate speranţele şi amintirile, laolaltă cu toate regretele şi spaimele pe care le lasă în urmă adjectivul „părăsită”.

Pentru rolul din spectacolul Vocea umană, Oana Pellea a fost nomina­lizată la premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în anul 2011.

Oana Pellea, „actriţa-clovn, actri­ţa-furtună, actriţa excentrică, actriţa elaborată, într-un cuvânt, actriţa ce­lebră”, după cum o caracteriza Sanda Manu, este una dintre cele mai cunos­cute personalităţi teatrale şi cinema­tografice din România. Cariera sa impresionantă include roluri în filmul lui Alfonso Cuaron, Children of Men, în producţia britanică semnată de Oliver Parker, I Really Hate My Job, în filmul lui Jean-Christophe Comar, Fire and Ice, şi în Stare de fapt, regizat de Stere Gulea. De asemenea, Oana Pellea are la activ peste 40 de roluri în teatru, dintre care Maşa, din Trei su­rori, de A.P. Cehov, Lucius, din Iulius Cezar, de William Shakespeare, şi Catarina, din Îmblânzirea scorpiei, în regia lui Mihai Măniuţiu.

La Londra, Oana Pellea a jucat cel mai recent tot la invitaţia Institutului Cultural Român, în Buzunarul cu pâine, de Matei Vişniec, la Riverside Studios.

De-a lungul carierei, artista a pri­mit numeroase distincţii, precum tro­feul UNITER pentru cea mai bună ac­triţă (de două ori), premiul Acade­miei Române „Aristizza Romanescu” pentru cariera teatrală şi cinematografică şi Crucea Casei Regale a României.

Spectacolul Vocea umană face par­te din seria „Poveşti spuse-n româ­neşte”, care propune publicului româ­nesc şi britanic din capitala Marii Bri­tanii şi din împrejurimi întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru şi re­citaluri din ţară, inspirate de texte clasice şi contemporane, româneşti şi universale. Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat îm­preună cu I.C.R. Londra.

Print Friendly, PDF & Email