Spectacol urban de lectură, la Timişoara

piata-libertatii-eye-in-the-skyBiblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” pregăteşte un inedit spectacol urban de lectură, cel mai mare din România, numit „Concentrica”. Un nume dat după modul în care este realizată Piaţa Libertăţii, în cercuri de cărămidă roșie.

 

Spectacolul urban de lectură „Concentrica” este o manifestare-experiment a cărei premieră va fi în 19 mai, ora 12, în Piața Libertății, din Timișoara.

Mizăm pe participarea a peste 1000 de persoane. Grupurile vor acoperi porțiuni ale cercurilor de cărămidă roșie. În acest format, un text literar va fi citit integral, fragmentele sale fiind repartizate câte unui reprezentant din aproape fiecare grup”, anunţă directorul Bibliotecii Judeţene Timiş, Tudor Creţu.

„Concentrica” deschide o serie de spectacole de lectură care vizează valorizarea locurilor de referință ale Timișoarei, prin organizarea grupurilor de cititori în funcție de natura și structura locațiilor.

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, câștigătoare, în 2012 și 2013, a trofeului de „Cea mai bună bibliotecă din România”, la Gala Industriei de Carte Bun de Tipar, a lansat în ultimii ani concepte și proiecte (re)cunoscute la nivel național: „Pătura care citește”, „Picnic urban de lectură”, „Lecturi aprinse, lecturi publice în surse inedite de lumină”, „Fototeca BJT – scriitori în ipostaze «profesionale» unice” sau „LitVest – festival național de literatură”.

Print Friendly, PDF & Email