Spectacol cu roboţi creaţi de liceeni timişoreni, la Iulius Mall

Cinci echipe de liceeni din Timișoara vin la Iulius Mall să impresioneze publicul cu roboții construiți de ei.

 

Expoziţia Demo Robotica va avea loc duminică, 20 ianuarie, la etajul Iulius Mall Timișoara, în zona Intersport. Evenimentul inedit îi are în prim-plan pe elevii de liceu din Timișoara înscriși în programul de robotică BRD First Tech Challenge România, organizat de Asociația Nație prin Educație. De la ora 14 cele cinci echipe de tineri vor face spectacol la Iulius Mall, cu ajutorul roboților construiți chiar de ei.

Demonstrațiile se anunţă captivante pentru publicul de toate vârstele. Echipele Davos, de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, CSH (Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”), Wizztech (Liceul Teoretic „Grigore Moisil”), Bliss (Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”) și Team Originals (Colegiul Tehnic „Henri Coandă”) sunt cele care reprezintă Timișoara în competiția națională de robotică. Tinerii sunt pregătiți să le ofere curioșilor informații despre proiectele pe care le-au realizat și despre utilitatea acestora, dar și să împărtășească cu ei impresii despre pasiunea lor pentru robotică și științe exacte.

Echipele fac parte din cea mai mare competiție de robotică pentru elevi de liceu din țară, BRD First Tech Challenge România. În programul dezvoltat de Nație prin Educație sunt înscrise 145 de echipe, adică 2.000 de elevi de liceu, din 77 de orașe. Miza cea mare este participarea la Campionatul Național de Robotică, care va avea loc la București, în perioada 22 – 24 martie, și calificarea la Campionatul Mondial din SUA, care va avea loc în luna aprilie a acestui an.

Print Friendly, PDF & Email