Spectacol caritabil de balet, pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer

Foto: Arhivă personală Denisa Jirada

Cursanții Şcolii de balet “The House of Ballet” organizează o gală de balet dedicată Asociației Little People, care derulează programe în beneficiul copiilor și adolescenților bolnavi de cancer.

 

Spectacolul va avea loc duminică, 6 iunie, de la ora 16, la Iulius Congres Hall din cadrul Iulius Mall Timişoara. Spectacolul prezintă secvențe din celebre opere de balet clasic într-o interpretare aparte. Pe scenă vor evolua cursanții şcolii, mai exact, copii cu vârsta între 4 şi 14 ani.

Intrarea la spectacol se face pe baza unei donații. Prin suma donată cursanții Şcolii de balet “The House of Ballet” vor să participe la susținerea Asociației Little People; aceasta a dezvoltat pentru  copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului.

La „The House of Ballet arta dansului clasic se combină foarte bine cu dezvoltarea personală, prin intermediul muzicii şi mișcării, spun reprezentanţii acestei şcoli de balet conduse de către coregrafa Denisa Jirada, cea care coordonează şi predă bazele dansului clasic pentru cei patruzeci de copii pe care îi conduce spre performanțe în arta dansului clasic.

Denisa Jirada, în vârstă de 20 de ani, este absolventă a Secției de coregrafie din cadrul Liceului de Artă “Ion Vidu” din Timișoara. A intrat in lumea dansului în 2007. În anul 2012 a fost admisă la secția de coregrafie – dans clasic din cadrul Colegiului Național de Artă “Ion Vidu” Timișoara. În perioada liceului a optat pentru dansul clasic ca filieră predominantă. În ultimul an de liceu a studiat dansul clasic alături de Alina Mihai, la Opera Națională Română din Timișoara.

În timpul liceului a obţinut premiul I la Campionatul european de dans, tot premiul I la Cupa Instinct Dance, la Vrsac Grand Prix, la Belgrade Dance Open ori la Vienna Dance Competition.

În vara anului 2018 a studiat alături de Alexei Moskalenko, Nina Ivanovich, Judith State şi Misha Tchoupakov la clase de dans clasic, dans contemporan, dans de caracter si ore de stretching, la Revolve Dance Festival Russian Week.

Print Friendly, PDF & Email