Spectacol caritabil al Teatrului Maghiar Timișoara, dedicat sprijinirii artiştilor

Foto: Petru Cojocaru

Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara pune în scenă un spectacol caritabil, , dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

 

La comun, în regia lui Radu-Alexandru Nica, va fi jucat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara,  în cadrul Campaniei Naționale „Artiştii pentru artişti”. Acesta este un eveniment organizat de UNITER pentru a optsprezecea dată, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

La comun va fi jucat în 20 martie la Sala Mare, cu traducere în română la cască. Biletele se pot cumpăra de la agenţia Teatrului Maghiar, între orele 10-13 și 16-19, sau online pe www.biletmaster.ro, și costă 24 de lei sau, cu reducere, 12 lei. Rezervări pot fi făcute la ticket@tm-t.ro, 0752111803.

Acțiunea urmărește o comunitate hippie care trăiește în anii 1970 în casa lui Erik și a Annei. Ei se gospodăresc împreună, cu drepturi și obligații egale, punându-și la încercare limitele egoismului personal. Comunitatea este pusă la încercare atunci când Erik se îndrăgostește de altă femeie. Câteva zeci de instituții teatrale din București și din țară au programat, şi anul acesta, spectacole pe tot parcursul lunii martie și aprilie, încasările din vânzarea de bilete urmând a fi direcționate către Fondul de Solidaritate Teatrala: RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Piața Amzei. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverență pentru munca actorilor, ci și un ajutor concret, mai ales pentru artiștii ajunși la vârsta a treia, fără familie sau alt sprijin.

Print Friendly, PDF & Email