Spectacol adaptat după un roman al laureatei Nobel Annie Ernaux, jucat la Timişoara

A Girls Story. Foto: Gianmarco Bresadola

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara înseamnă un nou spectacol european: A Girls Story, adaptare după romanul laureatei Premiului Nobel pentru literatură în anul 2022, Annie Ernaux.

 

Spectacolul va fi jucat vineri, 7 iulie, de la ora 19, pe scena Teatrului Național din Timişoara.

„Schaubühne Berlin este cel mai cunoscut teatru din Germania pe plan mondial. Mari actori, regizori, coregrafi au definit istoria acestei scene. Celebrul regizor Thomas Ostermeier preia conducerea acestui teatru, în 1999, iar Schaubühne –  în continuare un teatru de atitudine socio-politică – se distinge astăzi prin diversitatea manifestelor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici. «A Girls Story» este un spectacol perfect înscris în această direcție. Plecând de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică a literaturii sociale și a feminismului, actrița Veronika Bachfischer, împreună cu regizoarea Sarah Kohm, recuperează într-un monolog de mare intensitate povestea tinerei Annie, într-un balans delicat între istoria personală și istoria epocii”, spun reprezentanţii Naţionalului timişorean.

Spectacolul A Girls Story, prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, face parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, cuprins în Programul Cultural Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 şi este realizat cu sprijinul Goethe Institut și al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntm.ro, dar şi la Agenția TNT, str. Mărășești nr. 2, de unde pot fi cumpărate de marți până duminică, între orele 11 – 19.

 

Print Friendly, PDF & Email