Sorina Ciurlea, președinte OFL Timiș : „Vor fi situații în care nu victima, ci inculpatul va fi protejat”

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedură Penală prevede, printre altele, că infractorii – chiar pedofili sau violatori – filmaţi cu telefonul mobil vor scăpa nevinovaţi, pentru că aceasta nu va mai fi considerată probă incriminatorie, avertizează președintele Organizaţiei Femeilor Liberale Timiș, Sorina Ciurlea.

 

Mi se pare strigător la cer ce se întâmplă cu modificarea Codului de Procedură Penală. Avem de-a face cu o involuție a sistemului de justiție, ne vom lovi de situații în care nu victima, ci inculpatul va fi protejat. O parte dintre aceste modificări afectează tocmai victima și mă refer acum la victimele abuzurilor – fie ele femei, copii, tineri – pentru care situația groaznică prin care au trecut le poate afecta parcursul întregii vieți. În loc să protejăm aceste victime, înlesnim condițiile anchetei tocmai în favoarea agresorului”, se întreabă Sorina Ciurlea, președintele Organizaţiei Femeilor Liberale Timiș.

Iar modificările la Codul de Procedură Penală, atrage atenţia aceasta, vin în contextul în care studiile publice arată că aproape 20% dintre cazurile de omor înregistrate în România au fost în familie. Că, săptămânal, este înregistrat cel puțin un caz în care o femeie este violată în familie, la fiecare patru zile era înregistrat un caz în care o minoră este violată în familie şi la fiecare două zile era înregistrat un caz în care o minoră este violată, agresată sexual sau supusă unui act sexual cu un adult din familie.

PNL anunţă că va ataca la Curtea Constituțională proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de Procedură Penală.

Print Friendly, PDF & Email