Sorin Udrea, lider al lumii interlope din Timişoara, dat în urmărire naţională

Sorin UdreaLiderul unei grupări infracţionale din Timişoara, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare pentru constituire de grup infracţional şi complicitate la şantaj, a fost dat în urmărire naţională, vineri, după ce poliţiştii nu l-au găsit acasă, iar acesta nu s-a predat pentru executarea pedepsei.

 

Pe numele lui Sorin Udrea a fost eliberat un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, după ce magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis, ierii, să menţină sentinţa dată de Tribunalul Timiş, în octombrie anul trecut, prin care Udrea a fost condamnat la condamnarea la şase ani şi opt luni de închisoare.

Pentru că Poliţia nu l-a găsit acasă, iar acesta nu s-a predat pentru executarea pedepsei, azi Sorin Udrea a fost dat în urmărire naţională.

În urmărire generală a fost dat şi Viorel Cosma, cunoscut sub numele de „Vio Blondu”, „locotenentul” lui Udrea, care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, acuyat fiind de constituirea unui grup infracţional organizat, tâlhărie în formă calificată şi contrabandă.

Poliţia Timiş anunţă că din cei cinci condamnaţi la pedepse cu închisoarea în „lotul Udrea”, doi au ajuns în arestul Poliţiei, până în această dimineaţă, ei urnd să fie transferaţi la penitenciar.

Unul dintre ei este Caius Gazibara, membru al aceleiaşi grupări, a fost condamnat la cinci ani şi zece luni de închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tentativă de omor calificat şi port fără drept a cuţitului în locurile publice.

Cel de-al doilea, Alin Buftea, are o condamnare de patru ani şi o lună de închisoare, acizat fiind de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, braconaj în formă calificată şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii.

Un al treilea membru al grupării este Stelian Mocanu, condamnat la cinci ani de închisoare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată şi la contrabandă şi şantaj. De punerea în executare a mandatului acestuia se ocupă poliţiştii din Caraş-Severin, judeţul său de domiciliu.

11 membri ai grupării Udrea, specializate în infracţiuni cu violenţă, au fost reţinuţi, în luna iunie 2013, în urma unor descinderi. Atunci, cinci dintre membrii reţelei, între care şi Udrea, au fost ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

Sorin Udrea a fost implicat în ultimii ani în mai multe infracţiuni cu violenţă. Printre altele, este acuzat că aranja meciuri de fotbal din divizia secundă şi jefuia traficanţi de ţigări.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro