Sorin Scurtulescu expune „Fresh” la Galeria Helios

Fresh este titlul sub care se reunesc cele mai recente 19 creații ale artistului vizual timișorean Sorin Scurtulescu, într-o expoziţie la Helios.

 

Expoziţia Fresh, curatoriată de Alan Jones,  va sta pe simezele Galeriei de Artă „Helios”a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în perioada 8 – 29 mai.

„Lucrările mele pătrund într-o nouă zonă legată de experiment și cercetare a limbajului plastic care acum primează în fața subiectului, prin dispariția centrelor de interes vizual sau așezarea aparent aleatorie a acestora. Astfel că, prin noua abordare, anulez din imagini orice constrângere care ar putea reduce prospețimea și cinetismul vibrant. Refugiul în grădină și contemplația în aer liber sunt parte din invizibilele secrete din care cauză viața pulsează și mai puternic în lucrările mele”, spune Sorin Scurtulescu

Expoziția este organizată în colaborare cu Primăria Timișoara, Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, Asociația Timișoara 2023 European Capital of Culture, Galleria 28 și Grupul Noima.

Expoziţia poate fi văzută la Galeria „Helios” (Piața Victoriei nr. 6, Timișoara) de luni până vinery, între orele 10 și 18, iar sâmbăta, între orele 10 și 20.

 

Print Friendly, PDF & Email