Sorin Grindeanu vrea congres al PSD, „cel târziu în prima jumătate a lunii octombrie”

Sorin GrindeanuPartidul Social Democrat se află într-un moment crucial pentru viitorul său politic, admite preşedintele PSD Timiş şi ministru în Guvernul Ponta, Sorin Grindeanu. Şi cere organizarea rapidă a congresului PSD.

 

Partidul Social Democrat se află într-un moment crucial pentru viitorul său politic, admite, într-un comunicat de presă, Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş şi ministru în Guvernul Ponta. Ţinând să adauge că „actul guvernamental coerent, eficient și în interesul românilor ne confirmă poziția de principală forță politică a țării și tocmai din acest motiv consider că trebuie să ne consolidăm poziția internă cât mai rapid”.

Sorin Grindeanu susţine că PSD nu a fost niciodată caracterizat de incertitudine, incoerență și lipsă de viziune, aşa că „buna guvernare de până acum trebuie dublată de o acțiune politică fermă și clară”. Preşedintele PSD Timiş mai spune că partidul are nevoie de un program politic și de alianțe pentru această toamnă, dar și de stabilirea direcțiilor de urmat în continuare în plan guvernamental. „Toate acestea pot fi îndeplinite doar prin congresul partidului. În acest sens, consider că e oportună organizarea unui congres până cel târziu în prima jumătate a lunii octombrie”, declară Sorin Grindeanu. Justificându-şi afirmaţia prin faptul că „PSD a ieșit mereu întărit în urma congreselor, pentru că doar în forul suprem decizional își pot exprima opțiunea reprezentanții tuturor structurilor noastre teritoriale”.

Print Friendly, PDF & Email