Soluții la problema crizei de forță de muncă din Timiș

Senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi anunţă că, în perioada care va urma, va lucra pentru transpunerea în cadrul legislativ a câtorva posibile soluții la problema crizei de forță de muncă ce afectează Timișul.

 

Parlamentarii USR de Timiş au organizat, zilele trecute, o dezbatere referitoare la deficitul de forță de muncă din județ, la care au participat fostul ministru al Muncii din Guvernul tehnocrat, Dragoș Pîslaru, reprezentanți ai mediului economic și universitar din Timișoara și din județ, consultanți în domeniul afacerilor, sociologi, psihologi, reprezentanți ai unor instituții publice.

În urma analizei propunerilor prezentate și discutate în cadrul dezbaterii Deficitul de forță de muncă din județul Timiș – soluții legislative pentru o problemă cronicizată, senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi anunţă că, în perioada care va urma, va lucra pentru transpunerea în cadrul legislativ a câtorva posibile soluții la problema crizei de forță de muncă ce afectează Timișul:

  1. Alocarea direct către angajatori a sumei destinate plății chiriei (prima de relocare în valoare de maximum 900 de lei/lună) şi simplificarea procedurilor birocratice de alocare a primei de relocare.
  2. Simplificarea procedurilor birocratice aferente efectuării decontului pentru naveta pe o rază de 50 de km până la locul de muncă.
  3. Simplificarea procedurilor de obținere a subvențiilor pentru angajarea șomerilor cu vârsta peste 45 de ani.
  4. Simplificarea prevederilor în vederea obținerii de permise de muncă pentru angajații transfrontalieri, şi cetățeni din țări non-UE, şi UE, şi simplificarea procedurilor de angajare prevăzute în baza acordurilor bilaterale încheiate între state. De exemplu, acordul încheiat cu Serbia, care trebuie să aibă susținere inclusiv logistică și în ce privește crearea infrastructurii de transport necesare sau în vederea ameliorării infrastructurii de transport deja existente.
Print Friendly, PDF & Email