Solicitare de finanţare prin PNNR pentru eficientizarea energetică a încă trei clădiri publice din Timişoara

Primăria Timișoara anunţă că va depune încă trei proiecte pentru finanțare prin PNRR care, toate, vizează eficientizarea energetică a unor clădiri publice din oraş. Valoarea totală a proiectelor este de 39 de milioane de lei.

 

În cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Timişoara vor fi supuse votului trei proiecte de hotărâre prin care Primăria Timișoara va solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectele vizează Colegiul Național „Ana Aslan” Timișoara, unde lucrările sunt estimate la peste 5,3 milioane de lei cu TVA inclus, complexul de clădiri Clinicile Noi din cadrul Spitalului Municipal Timișoara – peste 19 milioane de lei cu TVA inclus şi Școala Gimnazială nr. 1 – cu aproape  14,5 milioane de lei cu TVA inclus.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, înlocuirea tâmplăriei, transmite Primăria: va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile.

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal, de pe strada Gheorghe Dima nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Va fi, de asemenea, monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile.

Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 vizează izolarea termică a clădirilor unității, înlocuirea tâmplăriei existente, a iluminatului cu un sistem LED, a instalației de încălzire și a conductelor de distribuție a apei calde.

Primăria Municipiului Timișoara a depus până acum 16 proiecte de investiții pentru finanțare prin fonduri europene în valoare de 220 de milioane de lei.

În ultimii doi ani am avut rezultate foarte bune în absorbția de fonduri europene: peste 220 de milioane de lei, investiți în proiecte de infrastructură, transport, educație sau sănătate. În aceeași perioadă am depus cereri de finanțare pentru proiecte în valoare de alte 220 de milioane de lei. Cea mai importantă diferență este însă unde merg banii. Dacă în trecut proiectele majore erau pe infrastructură rutieră, acum ne concentrăm pe proiecte care îmbunătățesc condițiile în școli și spitale”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email