Şoferul din Lugoj care şi-a abandonat victima, după ce a accidentat-o, riscă o pedeapsă mai aspră

Alin Faur, şoferul judecat la Lugoj pentru rănirea gravă şi abandonarea unei femei după un accident rutier grav, riscă înăsprirea încadrării juridice, la următorul termen de judecată.

Faur Alin

Avocatul victimei, Cătălin Vlad, de la firma JGV şi Asociaţii, spune că judecătorii vor lua în discuţie schim­barea încadrării juridice, ca urmare a expertizei medico-legale ce arată ca victima lui Faur Alin a avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale faţă de 25 de zile, cât se estimaseră iniţial. După accident, femeia, Maria Râciu, a fost internată în spital, cu răni severe la cap şi la piciorul drept. „Numărul zilelor de îngrijiri medicale – 60 după cum a stabilit expertiza în cazul de faţă – şi eventuale infirmităţi constatate sunt circumstanţe care, potrivit Codului Penal, fac diferenţa între o pedeapsă mai blândă, de maximum trei luni de închisoare, şi una mai aspră, de până la doi ani închisoare, pentru vătămare corporală gravă, din culpă”, mai spune avocatul Catalin Vlad.

În 2 iunie, lugojeanul Faur Alin, în vârstă de 28 de ani, a accidentat grav o femeie, pe trotuar, după care a fugit de la locul accidentului. Accidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi din zonă, iar din imagini se vede cum conducătorul auto împreună cu patru pasageri care îl însoţeau au ieşit din maşină şi au abandonat victima. Maria Râciu, care rămăsese incon­ştien­tă pe trotuar. La câteva zile după accident, şoferul a fost arestat, fiind trimis în judecată la sfârşitul lunii au­gust. Potrivit Poliţiei, tânărul conducea fără permis şi în stare de ebrietate. La termenul din 17 septembrie, acesta a pledat vinovat în cazul tuturor capete­lor de acuzare ale procurorilor.

După accident, femeia lovită a fost internată în spital, cu răni severe la cap şi la piciorul drept, fiind supusă la mai multe operaţii dificile. Potrivit avocaţilor, după finalizarea procesului penal, victima se va constitui parte ci­vilă şi va cere de la autorul accidentului şi de la firma de asigurare la care ma­şina acestuia avea poliţa RCA, daune morale şi despăgubiri pentru cheltuie­lile medicale  şi de recuperare.

Print Friendly, PDF & Email