Şoferul de Ferrari condamnat după ce a ucis un tânăr pe trotuar, eliberat condiţionat

Adrian Cocoană, bărbatul condamnat la patru ani de închisoare după ce, în august 2008, a pierdut controlul autoturismului Ferrari pe care îl conducea şi a accidentat un tânăr aflat pe trotuar, la Timişoara, a fost eliberat condiţionat, după doi ani şi şase luni de închisoare.

Decizia a fost luată de Judecătoria Timişoara.

adrian cocoanaPurtătorul de cuvânt al Pe­nitenciarului Timişoara, Car­men Uţoiu, declară, citată de Meadiafax, că Adrian Cocoa­nă a fost eliberat condiţionat, marţi, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă. “Adrian Iosif Co­coană a intrat în Comisia de eli­berare condiţionată a Peniten­ciarului Timişoara, după ce a executat două treimi din pe­deapsă. Comisia a propus elibe­rarea condiţionată a deţinutu­lui, iar Judecătoria Timişoara a admis propunerea, în data de 19 septembrie”. În 24 septem­brie, Adrian Cocoană a fost pus în li­bertate. La ieşirea din Peniten­ciarul Timişoara, acesta a refu­zat să facă vreo declaraţie.

Adrian Iosif Cocoană a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 21 august  2008, după ce, conducând cu viteză, a scăpat au­toturismul Ferrari de sub con­trol şi a accidentat mortal un tânăr aflat pe trotuar, la viaduc­tul din  apropierea Pieţei Mărăşti.

Şeful de atunci al Poliţiei Rutiere Timiş, comisarul Flo­rin Bolbos, declara că şoferul avea viteză foarte mare în mo­mentul accidentului. Pe sensul său de mers, pe ambele benzi erau maşini în faţa sa, iar el a in­trat în depăşire pe contra­sens. Pentru că veneau maşini din fa­ţă, a încercat să intre pe sensul său de mers, a lovit un taxi­me­tru, care a ricoşat în dreapta, iar Ferrari-ul pe care îl condu­cea s-a izbit de un cap de pod, însă înainte a lovit şi doi pie­toni. Şoferul a fugit atunci de la locul accidentului şi s-a pre­dat Poliţiei după aproape 24 de ore. El le-a spus oamenilor legii că a plecat de la locul acciden­tului după ce s-a speriat de mul­ţimea care-i spunea că este un criminal.

Tânărul de pe trotuar lovit de maşină, Lucian Reja, a murit la scurt timp la spital, în timp ce prietena acestuia, Cristina Roh­nean, lovită şi ea de acelaşi au­toturism, a suferit câteva le­ziuni. Pasagerii din taximetru, două femei şi doi copii, au scăpat nevătămaţi.

În 9 octombrie 2009, procu­rorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timiş l-au trimis în judecată pe Iosif Adrian Co­coană pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi pentru infracţiuni privind circu­laţia pe drumurile publice. Mai târziu, procesul a fost strămu­tat de la Judecătoria Timiş la Craiova. Aici, Curtea de Apel Dolj l-a condamnat definitiv pe Adrian Cocoană la patru ani de închisoare cu executare.

Print Friendly, PDF & Email