Şoferilor Consiliului Judeţean Timiş li se cere să ştie Legea Administraţiei la zi

Consiliul Judetean TimisConsiliul Judeţean Timiş doreşte să angajeze muncitori şi şoferi care au de studiat, pentru a ocupa posturile vacante, o stufoasă bibliografie legislativă, printre care se regăseşte şi Legea Administraţiei Publice Locale. Motivul pentru care executivul administraţiei judeţene consideră că viitorii angajaţi nu pot presta cu cheia franceză sau volanul fără să fie la zi cu legislaţia administrativă e greu de înţeles.

 

Bibliografie stufoasă pentru şofer şi instalator

Consiliul Judeţean Timiş şi-a anunţat, zilele trecute, intenţia de a completa posturile vacante de la Serviciul Logistic, Direcţia Administrarea Patrimoniului, cu şoferi şi muncitori calificaţi, specializaţi pe instalaţii sanitare, de încălzire şi electrice. Surprinzător este faptul că pentru ambele posturi, candidaţii au de studiat o bibliografie legislativă stufoasă, care începe cu Legea 215/2001 privind administraţia publică localăşi se termină cu HG 1242/2011, pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 319/2006. Este greu de înţeles de ce este nevoie ca respectivii candidaţi să înveţe zeci de paragrafe de lege, cu care probabil nu vor avea nicio tangenţă în viitoarea activitate de schimbat conducte de canalizare sau învârtit de volan, şi de ce nu s-a pus mai mult accent pe proba practică, până la urmă, singura care contează cu adevărat pentru posturile respective.

Amuzant este că pentru posturile respective bibliografia este la fel de stufoasă – respectiv opt legi sau regulamente – ca şi în cazul angajării unor persoane de conducere din Consiliul Judeţean, pentru care s-a anunţat recent concurs, cum e cazul bibliografiei propusă la concursul pentru ocuparea funcţiei de Şef Birou Venituri la Direcţia Buget Finanţe.

Un proiect bun, sub semnul întrebării

Tiberiu LelescuAr fost de aşteptat ca administraţia judeţeană să angajeze muncitori pentru societatea pe care intenţiona să o înfiinţeze de acum doi ani, ce ar fi avut rolul se se ocupe de service-ul maşinilor din parcul auto al instituţiei, reducând, astfel, cheltuielile făcute cu reparaţiile automobilelor de către aparatul administraţiei judeţene. CJ Timiş îşi anunţa din 2013 intenţia de a înfiinţa un service, care să se ocupe de toate maşinile pe care le foloseşte în Timişoara şi în judeţ. Respectiva societate urma să funcţioneze în subordinea Direcţiei de Prestări Servicii Timiş şi a Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş. CJ Timiş susţine că este nevoie de această societate, întrucât în parcul auto propriu şi cel al serviciilor şi instituţiilor publice finanţate din bugetul judeţului se aflau circa 180 de autovehicule.

Analizând situaţia privind cheltuielile cu privire la reparaţia şi întreţinerea autovehiculelor, administraţia judeţeanîă a ajuns la concluzia că anual s-au cheltuit peste 1.000.000 de lei pentru reparaţii şi că au fost multe cazuri în care perioada necesară asigurării lor a fost prea lungă. În acest context, a considerat oportună organizarea şi operaţionalizarea unui service auto care să deservească parcul auto propriu şi pe cel al instituţiilor subordonate. În momentul în care s-a decis înfiinţarea societăţii, reprezentanţii CJ Timiş au ochit şi un loc de funcţionare corespunzător – o hală de mari dimensiuni din Parcul Industrial Timişoara, care a aparţinut unei societăţi aflate în insolvenţă şi care a rămas cu destul de multe datorii neachitate către administraţia judeţeană.

CJ Timiş era înscris în masa credală şi ar fi fost convenabil să intre în posesia acestei hale şi să-şi recupereze în acest fel banii rămaşi neîncasaţi. Ulterior s-a constatat că respectiva hală a fost vândută, fără ca, potrivit unor consilieri judeţeni, să fie anunţat măcar CJ Timiş, deşi era înscris la masa credală. Astfel, tot potrivit unor aleşi judeţeni, s-au sifonat informaţii legate de această oportunitate de achiziţie, şi aşa s-a pierdut respectiva clădire. Deşi aceste acuzaţii meritau măcar o anchetă administrativă, un astfel de demers nu a mai fost iniţiat. Iar proiectul service-ului nu s-a mai concretizat.

Consilierul judeţean PNL Tiberiu Lelescu declară că CJ Timiş a promis că va realiza acel service, dar că nu s-a ţinut nici de promisiunea asta. „Nu era o idee rea, pentru că se cheltuie sume mari cu reparaţiile maşinilor din parcul auto. În schimb, au fost menţinute parteneriatele la tot felul de societăţi neprofitabile”, mai spune Tiberiu Lelescu.

Print Friendly, PDF & Email