Societatea Timişoara: „Jos mâinile de pe justiție!”

Societatea Timişoara anunţă că a luat act de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură şi că mesajul acestei decizii este clar. Justiția rămâne sub controlul politicului, chiar dacă instituțiile europene ne vor sancționa.

 

Legile justiției vor rămâne așa cum au fost gândite de Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader, chiar dacă PNL a strâns voturi pe un discurs împrumutat din stradă, de la cei ce făceau cordoane în jurul palatelor de justiție pentru a-i apăra pe magistrați. Un troc acceptat de toată lumea: control politic asupra justiției contra pensii speciale intacte. Așadar, ne este perfect limpede: magistrații care nu acceptă noua ordine vor fi excluși din magistratură”, transmite, într-un comunicat de presă, Consiliul de conducere al Societății Timișoara.

Potrivit acestuia, gestul CSM de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, se adresează și societății civile, „pe care o îndeamnă să nu-și mai petreacă iarna protestând prin piețele orașelor. Pentru că mașinăria, odată pornită, nu se va împiedica în manifestațiile unor «golani» sau «huligani». Am înțeles mesajul, dar ne rezervăm dreptul, pe care încă mai credem că îl avem, de a reacționa. Și pentru că e din nou iarnă și amintirile sunt încă proaspete, adresăm un mesaj către clasa politică conducătoare: Jos mâinile de pe justiție!”

Print Friendly, PDF & Email