Societatea Timişoara condamnă votul în cazul lui Eugen Bejinariu

Societatea Timișoara transmite că își exprimă indignarea față de poziția adoptată de Camera Deputaților, care a decis respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale pentru deputatul Eugen Bejinariu.

 

Similaritatea reacției deputaților cu votul exprimat în parlament în spețe similare, precum cele ale lui Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely, atestă disprețul politicienilor care pretind că ne reprezintă față de valorile democrației liberale, ilustrând convingător ruptura unei părți semnificative din clasa politică de realitatea socială și de așteptările corpului electoral, transmite, printr-un comunicat trimis redacţiei, Societatea Timişoara.

Aceasta mai spune că blocarea de către majoritatea PSD-ALDE a demersului legitim al justiției în a afla adevărul ilustrează „prezervarea acelorași moravuri instituționale detestabile ale celor care conduc astăzi România, dincolo de fațadele democratice, pe care nici măcar nu mai simt nevoia să le întrețină”.

Aşa cum acțiunile societății civile din iarna acestui an au arătat o schimbare semnificativă a României reale de astăzi, reprezentanţii Societăţii Timişoara se declară siguri că asemenea derapaje vor fi corespunzător sancționate de către cetățenii responsabili ai acestei țări.

Cu o mare majoritatea de voturi, ieri Camera Deputaților decis respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale pentru deputatul PSD Eugen Bejinariu.

 

Print Friendly, PDF & Email