Societatea Timișoara condamnă deteriorarea modului de a exercita profesia de jurnalist în Timișoara

Societatea Timișoara avertizează în privința pericolului pe care îl reprezintă întețirea unor atacuri la persoană, folosirea unui limbaj suburban și lansarea unor amenințări directe, constatate, în ultimul timp, în presa locală.

 

În ultima perioadă se constată o deteriorare semnificativă a modului de a exercita profesia de jurnalist în Timișoara, prin întețirea unor atacuri la persoană, folosirea unui limbaj suburban și lansarea unor amenințări directe, cu intenția vădită de a intimida, îndreptate asupra unor jurnaliști care au probat consecvent integritate și independență (precum colega noastră, Brîndușa Armanca)”, transmite Consiliul de conducere al Societății Timișoara printr-un comunicat de presă trimis redacției.

Societatea Timișoara își exprimă indignarea față de asemenea practici „complet străine de spiritul Timișoarei, inadmisibile într-o lume democratică, și condamnăm ferm asemenea poziții instigatoare la ură. Suntem, totodată, solidari cu toți cei care în lumea presei timișorene apără onest dreptul la informare al cetățeanului”.

 

Print Friendly, PDF & Email