Societatea “Timişoara” către partidele democratice și pro-europene din România: “Stopaţi ascensiunea hoților și a corupților!”

Societatea TimisoaraÎntr-un apel adresat partidelor democratice și pro-europene din România, Societatea “Timişoara” le solicită să stopeze ascensiunea hoților și a corupților şi să propună candidați comuni la alegerile locale din toată țara.

 

România este în pericol!”, aşa îşi începe comunicatul de presă Societatea “Timişoara”, argumentându-şi temerea prin faptul că “România este atacată din interior de ofensiva fără precedent a baronilor locali, de o guvernare cinică, abuzivă, incompetentă și în disprețul total al principiilor democratice”. 

Reprezentanţii Societăţii “Timişoara” mai spun că România se află într-un moment istoric de cumpănă, poporul având de ales între a fi mai departe în Europa și NATO sau să devein mahalaua unei Rusii obraznice și expansive. În fața acestor "primejdii de moarte", Societatea “Timișoara” face un apel public la partidele din Opoziție să-şi unească eforturile pentru a stopa ascensiunea P.S.D.-ului și a sateliților săi:Pentru aceasta este imperios necesar ca partidele din Opoziţie să înceapă degrabă negocieri şi discuţii pentru unificărea Opoziţiei, indiferent de adversităţile și emotivitățile care le-au despărţit aproape un deceniu”.

Dat fiind că ne aflăm în ultimul ceas al propunerii de candidați comuni la alegerile locale, acolo unde acestea se desfășoară concomitent cu cele europarlamentare, Societatea “Timişoara” avertizează reprezentanţii partidelor pro-europene că, dacă nu veți înțelege gravitatea și importanța momentului, suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României. Politicieni, lăsați orgoliul și calculele pe termen scurt: așezați-vă la aceeași masă!”.

La mijlocul lunii aprilie, reprezentanţii Societăţii “Timişoara” lansau un apel public, tot către partidele din Opoziție, cerându-le să-şi unească eforturile pentru a stopa ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţia țării. În caz contrar, avertizau ei, “suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României”.

Print Friendly, PDF & Email