Social-democratul Sorin Grindeanu, votat preşedinte al CJ Timiş, de consilierii PSD, PMP și ALDE

Nicolae Robu: „Mă aștept ca această alianță să nu țină prea mult”

Traian Stancu Roxana Iliescu si Sorin Grindeanu Foto PMP TimisDupă două încercări eşuate de validare a noului Consiliu Judeţean Timiş, azi a fost votat noul CJ Timiş. Conducerea a fost impusă de consilierii PSD, PMP şi ALDE.

 

Noua conducere a Consiliului Judeţean Timiş este formată, de azi, din Sorin Grindeanu, de la PSD, ales preşedinte, şi vicepreşedinţii Roxana Iliescu, de la PMP, şi Traian Stancu, de la ALDE. PNL şi UNPR Timiş au decis să nu anunțe niciun nume. Propunerea PNL Timiş pentru președinţia CJ Timiş, Alin Popoviciu, a renunțat la mandat.

La acest rezultat s-a ajuns după alianţa dintre PSD, PMP și ALDE Timiş.

PNL Timiş este nemulţumit de această situaţie. Nicolae Robu, co-preşedinte al PNL Timiş, vede această alianţă împotriva naturii şi previzionează că nu va fi trainică: „Cum ce e împotriva naturii nu poate dăinui, asta ca regulă generală, mă aștept ca nici această alianță să nu țină prea mult, mai ales că persoanele «importante» sunt fiecare cu sacii în căruță, cum se spune.” Liderul liberal spune, însă, că este dreptul oricui să se alieze cu cine vrea, „drept urmare și dreptul liderilor naționali Dragnea, Tăriceanu, Băsescu să ajungă în postura de aliați, pentru că, evident, cu o asemenea alianță avem de-a face la nivel național, ceea ce s-a întâmplat la Timiș și Caraș-Severin nefiind decât instanțieri ale modelului național, regăsibile într-o mulțime de alte locuri din țară”.

În ceea ce privește PNL Timiş, Nicolae Robu spune că partidul pe care îl conduce va fi preocupat să facă lucruri bune cât mai multe, pentru cetățeni, refuzând implicarea în jocuri politicianiste, „inevitabil sterile, chiar păguboase”. „În CJ Timiş, ne vom juca, împreună cu partenerii de la UNPR, rolul de Opoziție, dar într-o manieră constructivă, semnalând și obstrucționând tot ce considerăm că nu e bine din ce vor să facă PSD și acoliții și susținând fără rezerve orice proiect benefic pentru comunitate. Desigur, vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne ajuta colegii primari în strădaniile lor de a răspunde nevoilor și așteptărilor cetățenilor localităților lor”, anunţă Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email