Soarele albastru, în expoziţie la Muzeul de Artă Timişoara

Foto: Muzeul de Artă Timişoara

Asociația Galeria Nouă, în colaborare cu Muzeul Național de Artă Timișoara, organizează vernisajul expoziției Soarele albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie, curatoriată de Anja Lückenkemper. Evenimentul va avea loc marţi, 26 septembrie, de la ora 18.

 

Soarele albastru reprezintă o investigație artistică a științei, a ecologiei și a fascinației de a explora ecosistemele planetei noastre. În cadrul proiectului, curatoarea germană Anja Lückenkemper, artista norvegiană Lise Wulff și artiștii români Iulian Bisericaru, Anetta Mona Chișa, Larisa Crunțeanu și Aurora Kiraly au creat noi lucrări de artă în timpul unei rezidențe artistice în Tromsø, Norvegia, care abordează conceptual diverse fenomene ecologice legate de schimbările climatice, relația dintre lumea umană și cea non-umană și deteriorarea ecosistemului din care facem parte.

În perioada 26 septembrie și 30 noiembrie 2023, prin câteva intervenții realizate în spații publice din Timișoara – Parcul Botanic (Lise Wulff și Aurora Kiraly), Cazarma U (Anetta Mona Chișa), vaporașele de pe malul râului Bega (Larisa Crunțeanu) – expoziția va încuraja colaborarea dintre Muzeul Național de Artă Timișoara și instituții culturale la nivel național și internațional în contextul evenimentelor „Timișoarei 2023 –  Capitală Europeană a Culturii”.

Proiectul Soarele albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie beneficiază de un grant în valoare de 93.960 de euro din partea Islandei, Liechtenstein și Norvegiei, prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene.

Print Friendly, PDF & Email