Smithfield România finanțează proiecte medicale în valoare de 280.000 euro

Sursă foto: Industria Cărnii

Smithfield România anunţă că va finanța proiecte medicale în valoare de 280.000 de euro, în cadrul programului de responsabilitate socială destinat susținerii spitalelor și instituțiilor medicale, „Solidar cu sistemul medical”, lansat în urmă cu o lună. De sprijin financiar beneficiază şi patru spitale şi un ONG din Timiş.

 

„Suntem încântați că am putut suplimenta fondurile disponibile în acest program de la 250.000 la aproximativ 280.000 de euro, pentru a putea sprijini un număr cât mai mare de solicitări de finanțare. În cadrul acestei prime ediții a programului vom finanța 22 de proiecte, având ca beneficiari atât instituții spitalicești de renume din Timiș și Arad, cât și organizații non-guvernamentale și fundații cu activitate în domeniul medical și de îngrijire. În această perioadă specială este mai important decât oricând să fim mai solidari”, declară Goran Panici, director general al Smithfield România.

La noul program de finanțare al Smithfield România au avut acces instituții medicale și sanitare publice (spitale regionale, orășenești, locale), ONG-uri care au stipulat în statut obiectul de activitate asistența medicală sau îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor care suferă de diferite afecțiuni medicale, precum și centre publice de îngrijire pentru vârstnici, a căror activitate zilnică presupune utilizarea echipamentelor medicale.

Prin noul program de responsabilitate socială „Solidar cu sistemul medical”, Smithfield România transmite că dorește să redea pacienților și familiilor lor speranța într-un sistemul medical care să poată oferi pacienților diagnostic rapid, tratamentul necesar la standarde europene și îngrijire în siguranță. Compania își propune să ofere astfel, prin parteneriatele cu instituțiile medicale, o șansă în plus familiilor aflate în situații dificile.

Programul a demarat luna trecută cu lansarea unui apel public pentru depunerea de proiecte de finanțare cu specific medical. În această lună au fost selectați 22 de beneficiari, printre care Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu‟ Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Orășenesc Ineu, Asociația Oncohelp, Spitalul de Psihiatrie Gătaia, Organizația Salvați Copiii – filiala Timișoara.

În ultimii doi ani, Smithfield România a susținut proiectele medicale derulate de Spitalul de copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, Asociația „Donor Sanguis Banat”, Fundația „Cristian Șerban”, Asociația Pacienților cu Reumatism din Banat, Spitalul „Dr. Karl” din Jimbolia, Asociația „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu”, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Municipal „Teodor Andrei” Lugoj, Organizația Salvați Copiii, Spitalul Clinic CF Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara – Asociația Cardioimpex, Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Valoarea totală fiind de peste 328.000 euro.

 

Print Friendly, PDF & Email