Smaranda Vultur, o viață dedicată păstrării memoriei multiculturale a Timișoarei

Foto: Casa de Cultură Jimbolia

Cel mai recent număr al revistei Lecturn, anul VIII, nr. 3-4 (31-32), iulie-decembrie 2020, revista Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timişoara, este cu totul și cu totul special.

 

Este un număr aniversar, dedicat activității desfășurate de doamna conf. univ. dr. Smaranda Vultur în domeniul istoriei orale și păstrării memoriei multiculturale a Timișoarei. Scriitori, profesori, antropologi, personalități ale culturii locale, colegi, colaboratori și mai ales prieteni din țară sau de peste hotare au așternut în paginile revistei sentimente sincere scrise cu drag despre și pentru Smaranda Vultur (Sorina Jecza, François Ruegg Ilinca Ilian, Simona Adam, Nicoleta Muşat, Dana Lazăr, Mălina Duţă). Conţinutul vizual este asigurat de lucrările artistului Tasi Tajó Iosif, și el un apropiat al sărbătoritei.

Această ediţie, realizată prin proiectul „Lecturn” – acces la cultura locală pentru tinerii din comunitate, cofinanțat prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, și-a propus promovarea culturii regionale în rândul tinerilor și încurajarea dialogul între generații.

 

Citiţi şi: Antropolog Smaranda Vultur: „Ar trebui luat, ca într-o arcă a lui Noe, ce a mai rămas din lumea germanilor din Banat”

Print Friendly, PDF & Email