Sistemul public de transport intermodal din Timișoara, în rodaj

Primăria solicită timişorenilor să-i aducă la cunoștință orice disfuncții

Intermodal biciclete Timisoara Foto debanatSistemul de transport public intermodal realizat, în premieră națională, la Timișoara, se află în faza de rodaj. Primăria adresează un apel tuturor cetățenilor să aducă la cunoștința Municipalității orice eventuale disfuncții, pentru eficientizarea sistemului care pune la dispoziția timișorenilor, gratuit, 300 de biciclete.

 

Reprezentanții echipei proiectului recent finalizat de Primăria Timișoara, vizând modernizarea stațiilor de transport public intermodal laTimișoara informează, prin intermediul unui comunicat, că acest sistemul de transport public intermodal, implementat în premieră la nivel național, se află în faza de rodaj.

Andreea Bălan, managerul de proiect din cadrul Primăriei Timișoara, spune că Municipalitatea solicită sprijin și implicare din partea cetățenilor, în vederea identificării și semnalării eventualelor neajunsuri, pentru a putea fi efectuate toate corecţiile necesare îmbunătăţirii funcţionării noii reţele de închiriat biciclete administrate de către RATT: „Primăria Municipiului Timişoara a realizat, cu fonduri europene nerambursabile, un sistem de transport public intermodal, unic în România. Având în vedere faptul că avem un proiect-pilot la nivel de ţară, o noutate pentru specialiştii români și pentru utilizatori, este necesară o perioadă de rodaj, acomodare și de verificări periodice privind modul de funcţionare”.

Reprezentanţii Municipalităţii spun că au fost semnalate, până în acest moment, aspecte legate de funcționarea sistemului. Context în care echipa de implementare a proiectului a luat deja măsuri suplimentare, prin care se urmărește optimizarea funcţionării acestuia. „În acest sens, a fost constituit şi un grup de lucru pe o perioadă de două luni de zile, cu întâlniri săptămânale, pentru analizarea şi luarea măsurilor care se impun”, transmite Andreea Bălan.

Din grupul de lucru care a fost constituit fac parte administratorul sistemului, RATT, executantul lucrării, Viacor Engineering SRL, și echipa de implementare a proiectului din cadrul Primăriei Timișoara.

În vederea îmbunătățirii funcționării noii rețele de transport intermodal, reprezentanții Municipalității fac apel la utilizatori, în vederea formulării oricăror informații, sugestii sau reclamații, fie apelând la numărul de telefon 0800 410 415, fie adresându-se în scris, pe pagina de internet a Primăriei Timișoara, www.primariatm.ro, la secţiunea „Sugestii şi reclamaţii”.

Un proiect care a vizat modernizarea transportului public intermodal din Timișoara va permite utilizarea, începând cu 1 iunie, în mod gratuit, a 300 de biciclete. Care ar urma să fie utilizate cu precădere pentru deplasarea între stațiile de transport în comun.

 

Citeşte şi:

Primăria Timișoara pune la dispoziția timișorenilor, gratuit, 300 de biciclete

Print Friendly, PDF & Email