Sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara și-a început activitatea

Foto: MApN

Sistemul medical modular de izolare și tratament Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar, și-a început activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă ușoară sau medie de infecție cu SARS-Cov-2, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

 

La acest moment, Sistemul medical modular de izolare și tratament Timişoara poate să asigure asistența medicală pentru maximum 50 de pacienți, iar capacitatea secției ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurării suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital Covid-19, pentru monitorizare și tratament.

Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea Covid-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi. Personalul medical care își desfășoara activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de şase luni pentru sprijin epidemiologic.

Ministerul Apărării Naţionale a instalat trei spitale de campanie în Otopeni, Timişoara şi Constanţa, care funcţionează ca secţii externe de boli infecţioase a spitalelor militare din localităţile respective, anunţă Monitorul Apărării. Primul spital de campanie şi singurul aflat în dotarea MApN la începutul crizei a fost desfăşurat, la jumătatea lunii martie, la Otopeni, în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”. Ulterior, MApN a mai achiziţionat încă două spitale de campanie modulare, cu 23 milioane de lei, pe care le-a instalat la Constanţa şi Timişoara. Până în prezent, doar spitalul de la Otopeni a primit şi tratat pacienţi.

Print Friendly, PDF & Email