Simpozionul Internațional de Creație Artistică „Stefan Jäger”, vernisat jubiliar

Picturile a 52 de artiști internaționali, realizate pe parcursul a cinci ediții ale Simpozionului Internațional de Creație Artistică „Stefan Jäger”, vor fi expuse azi, la Timişoara.

 

Vernisajul jubiliar al Simpozionului Internațional de Creație Artistică „Stefan Jäger” are loc azi, de la ora 18, la Galeria Calpe, din Timișoara.

Operele expuse sunt realizate de 52 de artiști internaționali, pe parcursul celor cinci ediții ale simpozionului și sunt găzduite în Jimbolia, la sediile asociației și Primăriei.

Pentru cea de-a cincea ediție a simpozionului, organizată în perioada 14 – 22 iunie, 13 artiști din Franța, România, Grecia, Germania, Ucraina, Republica Moldova, Rusia și Polonia au realizat câte două opere de artă. Acestea sunt donate asociației și Primăriei și vor fi expuse în cadrul evenimentului aniversar.

Organizatorii evenimentului sunt Societatea de caritate Blythswood, Filiala Banat și Primăria Orașului Jimbolia.

Simpozionul Internațional de Creație Artistică „Stefan Jäger” promovează arta prin colaborare și schimb de idei si este coordonat de artiştii vizuali Costin Brăteanu şi Tar Bela.

Stefan Jäger este reprezentativ pentru comunitatea din Jimbolia, pictorul șvab fiind considerat unul dintre cei mai mari artiști din Banat de la începutul secolului XX.

Print Friendly, PDF & Email