Simpozion despre dietoterapia bolnavului de cancer, la Timişoara

În zilele de 1 şi 2 decembrie, la Timişoara va avea loc prima ediție a simpozionului „Dietoterapia bolnavului oncologic”, coordonat de profesorul Pavel Chirilă, de la Clinica Nera.

 

Asociația OncoGen, din Timișoara, organizează în zilele de 1 şi 2 decembrie, la Hotel Timișoara, prima ediție a simpozionului Dietoterapia bolnavului oncologic. Simpozionul este coordonat de profesorul Pavel Chirilă, de la Clinica Nera, acesta avându-i ca invitați speciali pe Cristela Georgescu, dr. Ştefania Ubaldi și dr. Horațiu Albu.

În cele două zile, vor fi aduse în atenția publică informații despre nutrigenetică și aplicațiile ei, destinate, în special, bolnavilor de cancer, dar şi informaţii privind nutriția personalizată, element adjuvant important în tratamentul oncologic.

Caracteristicile genetice individuale, atrag atenţia organizatorii simpozionului, afectează răspunsul la nutrienți (relația dintre gene și alimentație, metabolism, mediul de viață și predispozițiile individuale). Apreciind rolul nutrigeneticii în prevenție, terapie și post tratament în cancer, aceştia anunţă că doresc să deschidă calea către noi proiecte de cercetare, în colaborare cu Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, OncoGen, la invitația profesorilor Virgil Păunescu și Carmen Panaitescu Bunu.

Participarea este gratuită și, chiar dacă adresabilitatatea directă a acestuia sunt medicii interesați de acest domeniu, simpozionul este deschis oricui este interesat de subiect.

Evenimentul este organizat de Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din Romania, Centrul de Educație Medicală Continuă Timișoara, în parteneriat cu Asociația OncoGen, din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email