Simona Halep, la Timișoara: „ Românii sunt capabili de orice, să aibă încredere”

Numărul 1 în tenisul mondial, Simona Halep, le-a transmis azi românilor, de la Timişoara, ca mesaj pentru sărbătoarea Centenarului, să aibă încredere în ei, pentru că sunt capabili de lucruri mari, anunță Agerpres.

 

Românii sunt capabili de orice; să aibă încredere şi chiar dacă venim dintr-o ţară mai mică, suntem capabili să facem lucruri foarte mari”, a declarat Simona Halep, căreia Universitatea de Vest din Timișoara i-a decernat, azi, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.

A fost o veste extraordinară, sunt foarte onorată să primesc acest titlu, sunt destul de tânără. Este un eveniment deosebit şi mulţumesc UVT. Sunt pentru prima dată în Timişoara, a fost o experienţă deosebită şi mulţumesc oraşului”, a declarat Simona Halep, într-o conferinţă de presă.

Mesajul său pentru tineri, ca sportiv împlinit, este acela că atunci când ai încredere în tine şi nu renunţi niciodată, orice este posibil: „Aşa a fost la mine şi chiar dacă am trecut prin momente grele şi perioade foarte dificile, nu am renunţat şi până la urmă mi-am îndeplinit tot ceea ce-mi doream. Sunt un sportiv împlinit. Tot timpul avem de perfecţionat ceva, nu mă consider o persoană perfectă, mai am multe de făcut, mi-aş dori să progresez şi în tenis, pentru că sunt multe lucruri la care aş vrea să fiu mai bună, pe partea personală, emoţională, psihologică şi am energia necesară să fac acest lucru.”

Simona Halep mai spune că pentru următorul an şi-a stabilit ca obiectiv de a progresa cât mai mult în echipa Fed Cup, chiar dacă nu va fi uşor, pentru că adversarele din Cehia au câştigat deja de câteva ori trofeul. „Nu îmi voi lua antrenor în perioada următoare. Va fi greu, pentru că de mult nu am mai mers fără antrenor, rutina se schimbă, trebuie să fiu mai responsabilă pe anumite lucruri, dar obiectivul meu principal este să progresez la atitudine, pe teren, să fiu responsabilă de ceea ce fac pe teren şi să iau deciziile necesare pe teren şi în afară”, declară sportive.

După Crăciun, pe care-l va petrece acasă, Simona se va îndrepta spre Australia şi spre noul an competitiv, în care principale adversare consideră că îi vor fi toate celelalte jucătoare.

Faptul că a reuşit să cucerească rapid copiii şi tinerii a fost concretizat şi prin numărul extrem de mare de admiratori de toate vârstele care au aşteptat-o pe Simona în UVT, dincolo de un cordon de jandarmi care i-au deschis calea. După conferinţa de presă, începută cu o întârziere de aproape o oră, ea a fost nevoită să părăsească clădirea pe o altă intrare, întrucât timpul nu i-a permis să mai dea autografe sutelor de persoane care o aşteptau.

Print Friendly, PDF & Email