Simona Halep, distinsă de Universitatea de Vest din Timişoara cu titlul de Doctor Honoris Causa

Universitatea de Vest din Timişoara anunţă că, în demersul său de recunoaștere a valorilor României, îi va acorda sportivei numărul 1 mondial în tenis, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa.

 

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” va avea loc în 23 noiembrie, de la ora 13.30, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timișoara.

„Era normal ca Simona Halep să se alăture comunității restrânse de personalități cărora universitatea noastră le-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. Recunoașterea valorilor României este un demers continuu al universității noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanța ei este de necontestat. La fel de important de remarcat și cinstit este și drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României și cel mai bun ambasador al țării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanța în sine, ci și prin perseverența și lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna și deschiderea unor importante posibilități de colaborare în domeniul sportului universitar”,  declară rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timișoara recunoaște public meritele și contribuțiile majore la creșterea prestigiului României în lume.

Acest titlu, onorific, este acordat personalităților, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională și socială. Dintre personalitățile distinse până acum de către UVT cu acest titlu menționăm pe bine-cunoscuții actori Florin Piersic, Maia Morgenstern și Marcel Iureș… sau primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. De asemenea, în 2019 vor fi distinși și alți români de excepție, anunţă UVT.

Print Friendly, PDF & Email