Siegfried Mureșan, după „Turul investitorilor din România”, încheiat la Timișoara: „Marile companii se plâng de lipsa infrastructurii și a noilor generații de muncitori calificați”

Siegfried Muresan (2)  Foto Arhiva Siegfried MuresanDeputatul european Siegfried Mureșan s-a aflat ieri la Timișoara, în cadrul proiectului pe care l-a inițiat, „Turul investitorilor din România”. La Timișoara, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, a vizitat compania Draexlmaier, apoi s-a întâlnit cu reprezentanţii Clubului Economic German din Banat.

 

Există o deschidere o autorităţilor locale mai ales faţă de marii investitori, iar micii investitori se confruntă cu dificultăţi. Este un lucru bun că la Timişoara şomajul este mic, dar unele firme trebuie să aducă muncitori de la distanţe mai mari în oraş, de pe sate, de la 60 – 70 de kilometri distanţă. Cred că soluţia ar fi ca Primăria să ofere locuinţe sociale la preţ acceptabil în Timişoara pentru aceşti muncitori din mediul rural”, a declarat eurodeputatul PMP și PPE Siegfried Mureșan, după întâlnirile avute la Timișoara, cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Eurodeputatul PMP afirmă că un minus pentru oraș îl dă Aeroportul Internațional Timișoara, despre care spune că ar trebui dezvoltat, pentru extinderea capacităţii: „Ar trebui să existe mai multe rute pentru investitori, dar şi pentru timişoreni și, totodată, mai multe rute low-cost”.

Timișoara a fost ultimul punct pe harta „Turului investitorilor din România”, prima ediție a acestuia fiind organizată în perioada  24 – 28. În cele cinci zile, eurodeputatul român a vizitat nouă mari investitori din județele Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș. Scopul proiectului a fost de a afla direct de la investitori care sunt problemele cu care se confruntă pe piața din România și cum poate fi îmbunătățită activitatea investițională de la noi din țară.

Siegfried Muresan la Draexlmaier Timisoara„Am vrut să aflu ce a determinat investitorii străini să investească în România, cu ce probleme se confruntă și ce trebuie să facă autoritățile și oamenii politici pentru ca aceste companii să-și crească producția la noi în țară și să angajeze mai mulți oameni. M-am bucurat să văd din partea investitorilor o dorință în ansamblu de extindere a afacerilor din România. Pentru asta, însă, au nevoie și de un sprijin mai solid din partea autoritățlor. Marile probleme cu care se confruntă acești investitori sunt lipsa infrastructurii de transport și a noilor generații de muncitori calificați”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, la finalul primei ediții a proiectului.

Acesta mai spune că și-a notat toate problemele și solicitările companiilor. „O parte din solicitări le pot rezolva singur, în țară sau la Parlamentul European, însă pentru celelalte probleme voi înainta propuneri de soluții Guvernului României”, a mai spus Siegfried Mureșan, după întâlnirile cu investitorii.

„Turul investitorilor din România” este un proiect care a inclus vizite ale eurodeputatului PMP la mari investitori din România. Un proiect prin care europarlamentarul a urmărit să afle cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat. Companiile vizitate totalizează o cifră de afaceri de aproximativ şapte miliarde de euro şi un număr de circa 7000 de angajaţi.

Print Friendly, PDF & Email