Seria de conferinţe „La UVT, Cultura este Capitală” trece în format online

Conferinţa susţinută ieri seară de Horia-Roman Patapievici în noua aulă virtuală a Universităţii de Vest din Timişoara a fost un succes. Reprezentanţii UVT anunţă că seria de evenimente „La UVT, Cultura este Capitală”, în cadrul căreia a fost organizat şi acest eveniment, trece în format digital online.

 

Ieri, în cadrul noii serii de conferințe organizate de Universitatea de Vest din Timişoara, sub genericul La UVT, cultura este capitală, a fost organizată o seară de dialog pe tema „Civilizația și dreptul de a ofensa”, moderată de profesorul și scriitorul Mircea Mihăieș, avându-l ca invitat pe cunoscutul scriitor, filosof și eseist Horia-Roman Patapievici.

Conferinţa a înregistrat un record de audienţă pentru conferinţeie UVT, fiind urmărită de peste 13.000 de oameni.

Conferința de ieri seară, susținută de cei doi intelectuali de marcă, profesorul Mihăieș în dialog cu invitatul său, domnul Horia-Roman Patapievici, a atras peste zece de mii de vizualizări în primele 24 de ore de la difuzare. Cei care care au urmărit conferinţa live ieri seară, în cele două ore de dezbatere densă, au fost atrași de noua aulă virtuală a UVT, plină de idei de valoare, demonstrând că, într-adevăr, Cultura este Capitală la UVT, dar și că publicul așteaptă, este evident, tot mai multe evenimente prestigioase, pe care acum le oferim în noul format digital online, prin platforma web a UVT sau prin social-media”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Acesta mai spune că trecerea dezbaterilor în online, la care UVT a fost obligată să recurgă din motive legate de criza generată de covid-19, are și rezultate benefice, chiar semnificative: „Este o trecere la un nivel de vizibilitate mult mai mare al evenimentelor pe care Universitatea de Vest din Timișoara le oferă de acum comunității timișorene și publicului larg din țară și străinătate, odată cu depășirea granițelor și obstacolelor, prin facilitățile oferite de comunicarea online”.

Cei care nu au văzut conferinţa susţinută ieri seară de Horia-Roman Patapievici o pot face accesând înregistrarea postată pe pagina de Facebook a UVT, la acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email