Senzori pentru detectarea dioxidului de carbon, montaţi în câteva şcoli din Timişoara

Foto: Liceul „Nikolaus Lenau” Timişoara


Primăria Municipiului Timișoara a montat în cadrul unui proiect-pilot, în cinci şcoli din oraş, senzori pentru detectarea dioxidului de carbon, a nivelului de temperatură și de umiditate. Senzorii provin dintr-o donație.

 

„Prezența unui nivel ridicat de dioxid de carbon în aer poate provoca somnolență și chiar dureri de cap. Odată ce senzorii alertează cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, profesorii vor putea aerisi și astfel vor îmbunătăți condițiile de sănătate din spațiile pentru educație”, explică reprezentanţii Primăriei necesitatea acestui program.

Senzori de detectare a dioxidului de carbon. Foto: uRADMonitor.

Școlile incluse în acest program-pilot sunt: Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 15, Liceul Tehnologic „Electrotimiș”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Fiecare unitate de învățământ a beneficiat de amplasarea a câte patru senzori. Setul de 20 de senzori a fost donat Primăriei Timișoara de uRADMonitor.

Aceeaşi firmă a amplasat, în cadrul unui alt proiect, senzori de monitorizare a calității aerului montați deja în mai multe zone din oraș, aceştia fiind integrați în baza de date deschise a Primăriei Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email