Senatorul PSD de Timiş Ilie Sârbu, audiat la DNA Braşov, într-un dosar ce vizează retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de teren forestier

Ilie-SarbuLiderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă, alături de un avocat, la DNA Braşov, unde au avut loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, caz în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam.

 

Senatorul PSD de Timiş Ilie Sârbu a ieşit de la DNA Braşov după mai puţin de o oră, el spunându-le jurnaliştilor că nu a fost audiat, fără a face, însă, alte declaraţii. Viorel Hrebenciuc a fost şi el adus la DNA Braşov, cu o maşină a Jandarmeriei şi însoţit de anchetatori, el spunând că nu ştie în ce calitate a fost chemat. În acelaşi dosar au fost audiaţi judecătorii Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna – aduşi la DNA Braşov la interval de câteva minute, cu dube ale Jandarmeriei şi însoţiţi de mascaţi şi jandarmi. Urmează, de asemenea, audierea prinţului Paul şi a prinţesei Lia, a căror vilă din Capitală a fost percheziţionată miercuri dimineaţă, după cum declară surse judiciare, citate de Mediuafax. Potrivit surselor citate, Paul Philippe şi Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, şi pretinzând că sunt moştenitorii bunurilor deţinute de Casa Regală a României, au cumpărat influenţă de la Iacob Sorin Ion. Acesta le-ar fi promis că va interveni, direct sau cu ajutorul altor persoane, la funcţionari cu atribuţii în reconstituirea dreptului de proprietate pentru obţinerea mai multor terenuri şi clădiri. Aceştia ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat „să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe”.

Procurorii DNA fac miercuri,15 octombrie, 25 de percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii publice, printre care şi Tribunalele Braşov şi Covasna. Cercetările şi percheziţiile făcute în acest dosar – în care procurorii DNA au beneficiat de sprijinul SRI – vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol.
Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă sau arestarea la domiciliu şi perchezitia imobiliară a magistraţilor Ordog Lorand Andras şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna, şi a judecătoarei Adam Roxana Anca, de la Tribunalul Braşov, soţia deputatului PSD Ioan Adam, şi el chemat la DNA, miercuri dimineaţa.

Print Friendly, PDF & Email