Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu acuză Guvernul de minciună şi dezinformare în numele Comisiei Europene

Alina Gorghiu declară că, acum, România trăiește și rușinea ca din partea Comisiei Europene să vină precizarea că pentru Bruxelles este o surpriză faptul că în presa românească se menţionează că unele dintre propunerile de modificare a legilor justiției ar fi fost discutate și chiar sprijinite de CE şi că la întâlnirea dintre Frans Timmermans  şi Tudorel Toader, din iulie, planurile și prioritățile au fost discutate doar la modul general.

 

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu spune că ideea că există o legătură între solicitările CE și proiectele prezentate de Tudorel Toader a pornit chiar de la aceasta, care afirnase că ideea de a-l elimina pe președintele României din procedura de numire a unor procurori cu funcții de conducere ar fi izvorât din recomandările raportului MCV. „Și de aici a tot înflorit această minciună care ne expune iar la scară europeană ca fiind nu doar o țară cu probleme, ci și o țară în care oficialii ei practică o manipulare grosieră, care nu are precedent. Doar în Rusia am mai văzut astfel practici de dezinformare construite pe tupeu și nesimțire”, declară Alina Gorghiu.

Aceasta susţine că a identificat câteva exemple, din dezbaterile TV, pentru a ilustra faptul că aceste acuzații nu sunt gratuite și nu sunt exagerate: Este vorba Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, Eugen Nicolicea, deputat PSD, Tudor Ionescu, reprezentant ALDE, și, nu în ultimul rând, chiar președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.” 

Alina Gorghiu se declară convinsă că acestor situaţii li se mai adaugă „analiști”, formatori de opinie și chiar ziariști care au practicat aceeași manipulare.

De altfel, mai spune ea, terenul a fost pregătit chiar de premierul Mihai Tudose, printr-o declarație din 20 august: „ A fost acea consultare publică extinsă, a fost discuția pe care a avut-o domnia sa cu Bruxelles-ul. A fost la Bruxelles, le-a prezentat ce și cum, a venit cu ok-ul de acolo.

Alina Gorghiu declară că acestea sunt lucruri extrem de grave, care trebuie lămurite de urgență. Şi îi cere public ministrului Justiției să le clarifice și să spună clar „dacă a mistificat realitatea atunci când a evocat raportul MCV și, în subsidiar, CE, pentru a-și argumenta planurile privind modificarea legilor justiției și care ar duce, de fapt, la subminarea independenței acesteia, lucru spus acum și de CE cu subiect și predicat.”

Senatorul PNL mai spune că ar trebui ca demisiile „să curgă pe bandă rulantă din partea tuturor celor care au făcut acest joc dublu, dacă nu vrem ca România să fie făcută de râs în Europa și să i se atribuie minciuna drept politică de stat.”

Print Friendly, PDF & Email